Arena voor stierenvechten stort in: vier doden en heel wat gewonden

Screenshot @BNONews

Uncategorized

Video: Arena voor stierenvechten stort in: vier doden en honderden gewonden

Carl Deconinck

Een Colombiaanse houten stierenvechtarena van drie verdiepingen hoog is zondag ingestort. De schade is aanzienlijk. Er zijn meerdere doden en veel gewonden. Onder meer een kind kwam te overlijden. De overheid vraagt nu om dergelijke evenementen niet meer te organiseren.

De ramp vond plaats in een stadion in de stad El Espinal in de deelstaat Tolima tijdens een traditioneel evenement dat ‘corraleja’ heet, waarbij leden van het publiek de ring ingaan om met de stieren te vechten. Tijdens dat evenement stort een groot deel van de tribune plots in. Heel wat mensen lopen daarbij in de richting van de arena waar ook de stier aanwezig is.

Vlak na het incident meldde de gouverneur van Tolima dat er zeker vier doden waren. Twee vrouwen, een man en een kind. Op dat moment waren er zeker al dertig gewonden geregistreerd, maar het aantal ligt waarschijnlijk een pak hoger. Luis Fernando Velez, ambtenaar van de plaatselijke burgerbescherming, zei dat ze niet wisten hoeveel mensen er nog bedolven waren onder het puin, maar merkte op dat het deel van de tribunes vol was toen die instortte.

Vraag naar verbod

“We zullen vragen om een onderzoek naar de feiten over wat er is gebeurd”, zei de aftredende president van Colombia, Ivan Duque, op Twitter, zijn solidariteit betuigend met de families van de doden en gewonden. De regering van Tolima liet weten dat het de zogenaamde ‘corralejas’, waarbij lokale bewoners hun geluk in de ring beproeven, zou verbieden. Dit omdat ze gevaarlijk zouden zijn en dierenmishandeling in de hand zouden werken. Ook de nieuw verkozen president Gustavo Petro, die binnen enkele weken aantreedt, riep op om de amateurstierengevechten te verbieden. In Colombia zijn stierenvechten en hanengevechten beschermd omdat ze deel uitmaken van de nationale cultuur. Tegenstanders vinden het echter gewoon een vorm van dierenmishandeling.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Video: Arena voor stierenvechten stort in: vier doden en honderden gewonden”

  1. Ik vind het jammer voor dat kind, dat heeft er niet voor gekozen daar te zijn maar die volwassenen die het slachtoffer zijn hebben er wel voor gekozen om mee te doen aan dergelijke barbaarse zaken waar de stier/stieren sowieso altijd verliest/verliezen.

Plaats een reactie

Delen