Hans Teeuwen (Bron: Youtube)

Cultuuroorlog

VIDEO: Hans Teeuwen vindt nieuwe woke-termen uit: “Talententerreur, het ondraaglijke gevoel dat iemand gewoon beter is dan jij”

Redactie PAL

De Nederlands komiek Hans Teeuwen heeft in een satirische video een reeks nieuwe woke-termen voorgesteld. Die zijn volgens hem nodig om het slachtofferschap dat mensen meemaken juist te kunnen beschrijven.

“We leven in tijd waar het slachtofferschap, godzijdank, steeds populairder wordt”, steekt Teeuwen van wal. “Steeds meer mensen beseffen dat ze veel pijn of verdriet gehad hebben en dat hen een groot onrecht is aangedaan.” Daarom heeft de Nederlandse taal volgens Teeuwen nood aan een reeks nieuwe woorden, die deze zaken juist kunnen beschrijven. “Via deze terminologie kan het leed van mensen juist begrepen worden”, stelt de komiek.

Ongewenst oogcontact’: Volgens Teeuwen is dit een gevoel dat we allemaal kennen. “Je zit in de tram en plotseling kijkt iemand je recht in de ogen. Uiteraard wil je dat helemaal niet, dat ze zo je ziel binnenkijken. Het is een vorm van visuele verkrachting.” Om die invasie van je privacy onder woorden te kunnen brengen heeft hij nu gelukkig de ideale term gevonden.

Discussieverlies en veiligheidsverdriet

‘Stemverheffingstrauma’: Geen visuele verkrachting deze keer, maar wel een auditieve. “Hier is nooit aandacht voor, maar heel veel mensen krijgen er wel mee te kampen”, stelt Teeuwen. “Je praat met iemand, die wordt boos en gaat zijn stem verheffen. Dat doet natuurlijk pijn.”

‘Discussieverlies’: Volgens Teeuwen was er ook een woord nodig voor het emotionele leed dat iemand kan ervaren wanneer hij of zij een discussie met iemand anders verliest. “Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals te weinig argumenten of gebrek aan kennis, maar het verlies van een discussie is het verlies van iets wat je dierbaar is.” Bij verlies hoort een rouwproces, waarvoor dus een woord nodig is.

‘Talententerreur’: Iedereen kent het gevoel wel wanneer iemand beter blijkt te zijn in iets. “Stel je voor dat iemand een job krijgt omdat die beter is dan jou of omdat die harder gewerkt heeft. Die heeft dan recht op die rol? En jij? Jij blijft achter met het gevoel dat je minder goed bent. Dat doet pijn en verdient aandacht.”

‘Veiligheidsverdriet’: Ook mensen die opgegroeid zijn in een veilige en aangename omgeving ervaren problemen, die niet altijd erkend worden. “Opgroeien zonder iets tekort te komen is veel zwaarder dan mensen zich realiseren. Voor die mensen zijn er namelijk geen herdenkingen of is er geen aandacht waar ze zo naar hunkeren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “VIDEO: Hans Teeuwen vindt nieuwe woke-termen uit: “Talententerreur, het ondraaglijke gevoel dat iemand gewoon beter is dan jij””

  1. enkele uitsmijters:
    “jaloeziewoke”: zij zijn groot en ik ben klein, en dat is niet eerlijk ! (iets met Cali en mero)
    “lelijkwoke”: ik moet groen/rood stemmen want al die knappe blonde dames van de rechterkant maakt dat ik bokaalbrillen moet dragen (met tegengewicht katrollen) want men ogen doen pijn van al dat schoons aan de rechterkant (lees: vrouwen die nog vrouw willen zijn dus)
    “abortionfrustratedwoke”: MY body, my choice! ….maar wacht ff: niet zo lang geleden, ten tijde van de covid gekte, klonk het nochtans zo (bij de linkerkant): YOUR body, my choice ! …want iedereen moest gevaccineerd worden volgens links. So can somebody explain me what the hell they want ? Ticketje psychiater misschien ?
    “I-do-what-I-want-woke”: Op social media las ik (vooral van lefties) dat je geen minister thuis mag lastig vallen, zoals gebeurde in Nederland – door boeren. Een brug te ver las ik. Ik dacht, ja dat klopt. Maar als ik de plas oversteek in de VS, las ik dat links het best wel super ok vind en vond om…..aan de woning van rechter Kavanaugh te gaan betogen en zelfs op social media te brullen dat hij maar een kopje kleiner moest gemaakt worden. Kan iemand nog volgen wat die lefties eigenlijk willen ? Antwoord: altijd hun gelijk, want enkel zij en niemand anders kan zo enorm deugen ! Met zo’n mensen kan je niet leven en geen samenleving opbouwen.
    Next!

  2. Het ondraaglijk gevoel dat iemand beter is dan JIJ !
    “iemand” is onderwerp in deze zin, dus de vergelijking moet ook in dezelfde vorm…Nooit grammatica geleerd ? Nederlands is geen Engels.

  3. Mooi dat Hans Teeuwen deze moderne en uiterst gevaarlijke terreur-technieken zo nauwgezet in kaart heeft gebracht. Ze verdienen stuk voor stuk een commissie aan elk van onze universiteiten. Wie schrikt er, net als ik, niet af en toe wakker door het stemverheffingstrauma, ongetwijfeld opgelopen tijdens de legerdienst? Ik overweeg om Defensie alsnog te dagvaarden hoewel ik niet bekend ben met de verjaringstermijnen inzake stemverheffingstrauma’s. Misschien kan Unia mij hierbij van dienst zijn? Hulde aan Hans Teeuwen die de wacko-wokies meesterlijk in hun hemd zet! Dit gaat nog tot een golf van talententerreur leiden.

Plaats een reactie

Delen