Extinction Rebellion wordt van de snelweg gehaald (Bron: Twitter)

Uncategorized

VIDEO: Italiaanse automobilisten verwijderen actievoerders hardhandig van de snelweg

Redactie PAL

Italiaanse automobilisten hebben enkele actievoerders van de radicale milieubeweging Extinction Rebellion hardhandig van de snelweg verwijderd. De groep had even daarvoor de snelweg geblokkeerd, om zo aandacht voor het klimaat te vragen.

Enkele milieu-activisten van de groep Extinction Rebellion dachten dat het een goed idee zou zijn om op de snelweg rond Rome actie te voeren voor het klimaat. Daarmee wilden ze naar eigen zeggen aandacht vragen voor de gevolgen van het gebruik van gas en steenkool voor de planeet. Om dat te doen besloten ze in het midden van de snelweg te gaan zitten, en er zo voor te zorgen dat geen enkele automobilist nog voorbij zou kunnen rijden. Hoewel dat op zich al een gevaarlijk idee is – en het daarbij ook niet duidelijk is welke bijdrage dat levert aan de milieutoestand – bleken heel wat bestuurders niet opgezet met de actie.

De A19 of Grande Raccordo is dan ook één van de drukste wegen van Rome, die een ring vormt rond de stad. Daar is het over het algemeen altijd al zeer druk, laat staan wanneer enkele actievoerders zich tussen het verkeer mengen. Dat zorgde bij de automobilisten voor heel wat overlast en nervositeit. Sommigen stapten dan ook zichtbaar woedend uit hun wagen en verzochten de actievoerders om de weg vrij te maken. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven namen ze dan maar zelf het heft in handen.

Uiteindelijk eindigde het protest met een optreden van de politie, die de achtergebleven demonstranten van de weg plukte en hen naar het politiekantoor bracht. Het is daarbij niet duidelijk of hen ook iets ten laste gelegd zal worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




64 gedachten over “VIDEO: Italiaanse automobilisten verwijderen actievoerders hardhandig van de snelweg”

  1. Dat er uiteindelijk revolutie van komt moet toch niemand verbazen. Agressie van links wordt getolereerd, rechts moet zijn mond houden. Wie niet op een fatsoenlijke manier gehoord wordt, ook al zijn de standpunten controversieel, zoekt zijn heil in andere oplossingen. Woke en consoorten mogen serieuze tegenbewegingen verwachten. Ook het geduld en de gedweeheid van de brave burger kent zijn grenzen. Althans dat hoop ik.

  2. Schenk aandacht aan bepaalde beweringen in de wetenschappelijke literatuur en de media, en in het bijzonder: – aan het feit dat de mensheid thans leeft in het Holoceen of interglaciaal ; [“Het Holoceen] is te beschouwen als het laatste interglaciaal: een geologisch gezien vrij korte, warme periode van ongeveer 10.000 tot 30.000 jaar tussen twee glacialen in. Zo’n 11.000 jaar geleden eindigde het laatste glaciaal” (Ned. Wikipedia, trefw. “Klimaatverandering”, subtrefw. “IJstijden en Milanković-cycli”) ]; – aan het feit dat de Aarde binnen 1.500 jaar in een nieuwe IJstijd zal terechtgekomen zijn en dat de overgang naar deze IJstijd nu reeds zou moeten beginnen en afgeremd wordt door de zgn. “klimaatopwarming”, volgens de woorden van Liz Bonnin in bijvoorbeeld How The Earth Works (de klimaatopwarming onze vriend ?); – aan het feit dat de Aarde ooit zal opgeslokt worden door de steeds groter wordende Zon en deze groter wordende zon nu reeds voor opwarming van de Aarde kan zorgen; – aan het feit dat vulkaanuitbarstingen (zoals deze van de Krakatau en in de toekomst de Anak Krakatau) kunnen en zullen zorgen voor plotselinge drastische temperatuursdalingen op Aarde; – aan het feit dat de temperatuur op Aarde zal stijgen tot 1.000 ° C binnen 1,1 miljard jaar of binnen 10.000 jaar; – aan het feit dat de temperatuur op Aarde onbegrensd zal stijgen, in tegenstelling tot de temperatuur op Venus; zie bijvoorbeeld How The Earth Works en How The Universe Works op SCI Discovery Sciende (zie Telenet kanaal 352; zie de aflevering Ice Age or Hell Fire met Liz Bonnin ; – aan het feit van het – volgens hun collega’s (professoren aan de UCL) – “bedrog” van bepaalde klimaatwetenschappers ; door aan deze gegevens geen aandacht te schenken zijn indieners en de Vlaamse Gewestwetgever tekortgeschoten aan hun motiveringsplicht* ; zie ook het boek van Drieu Godefridi, De groene utopie, Doorbraak, 2021, 141 pp. (vertaald uit het Frans (vertaling van L’écologisme, nouveau totalitarisme?) door Marc Vanfraechem, waarvan de kerninhoud wordt beschreven als volgt: “Verban alles wat mogelijk is en leg een ecotaks op wat rest.’ Dat zou het motto kunnen zijn van de groenen in de politiek, in Vlaanderen, België, Europa en daarbuiten. Als menselijke CO2-uitstoot het probleem is, dan moet zowat elke menselijke activiteit aan banden worden gelegd, gecontroleerd en onderdrukt”,

  3. Stel dat Anuna zelf in een file zit, veroorzaakt door betogers die met hun actie doelbewust het verkeer belemmeren en dat ze hierdoor riskeert een eenmalige gelegenheid tot een uiterst belangrijke ontmoeting mis te lopen. Ver gezocht? Zeg nooit “nooit”. Ik laat de conclusie aan haar zelf over.

  4. Mensen die zich dergelijke hinderende acties permitteren , en zelf ook niet vies zijn van enige gewelddadige actie , zullen moeten accepteren dat anderen ook een mening hebben , en met hun totaal gebrek aan respect voor andermans mening , bezit en handel , ze regelmatig tegenwerk zullen krijgen . Indien de ordediensten de rechten van de modale neringdoende burger niet voldoende beschermen , zal deze zelf zijn rechten gaan vrijwaren . Dit fanatieke clubje mag van mij brochures uitgeven , pamfletten uitdelen , persconferenties geven – op eigen kosten en niet gesubsidieerd , maar hun soort acties zijn geen vrije meningsuiting meer , maar beginnen stilaan op terreur te lijken .

  5. Het moet eens en voor altijd gedaan zijn om de “Rechten vd Crapuleuze Mens” (in casu ; het blokkerend tuig) te laten primeren op de “Rechten vd Slachtoffer Mens”, in casu de verkeersdeelnemers.

Plaats een reactie

Delen