Vlaams Belang verzet zich tegen 'Regenboogverklaring' in Izegem: "Linkse woke-gemeenschap is de nieuwe adel"

Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Vlaams Belang verzet zich tegen ‘Regenboogverklaring’ in Izegem: “Linkse woke-gemeenschap is de nieuwe adel”

Redactie PAL

Op de gemeenteraad van Izegem heeft het Vlaams Belang zich fel verzet tegen de zogenaamde ‘Regenboogverklaring’ van het stadsbestuur. Daarin staat onder andere dat de gemeente niet meer naar geslacht zal verwijzen, maar het Vlaams Belang spreekt van “woke-woorden”.

Het was raadslid Lothar Feys (N-VA) die het punt ter sprake bracht op de gemeenteraad. “Er werd in deze gemeenteraad al enkel malen de vraag gesteld voor de aanlegging van een regenboogzebrapad, maar wij willen niet enkel symbolen”, stelde Feys. Daarom werd er door de meerderheid aan een zogenaamde ‘Regenboogverklaring’ gewerkt, die moet zorgen voor een breder draagvlak bij de bevolking en een veiligere omgeving voor personen uit de LGBTQI+-gemeenschap.

“We hebben een aantal strategische doelstelling naar voren geschoven die we willen realiseren”, ging Feys verder. “De 17 concrete actiepunten zijn gericht op samenwerking met bestaande organisaties of bijvoorbeeld de communicatie van de gemeente, waarin we geen geslacht meer zullen vermelden.” Feys hoopte op de goedkeuring van de voltallige gemeenteraad “omdat een dergelijk dossier in 2022 eigenlijk niet meer gestemd zou moeten worden”.

“Linkse woke-gemeenschap”

Dat was echter buiten de fractie van het Vlaams Belang gerekend, die zich verzette tegen het plan. “De overheid verplicht ons om te varen onder de regenboogkleuren, die te pas en te onpas worden gebruikt”, klonk het bij Nathalie Dewulf (VB). “Ze dragen niet bij tot het deelnemen aan de samenleving, maar zetten aan tot agitatie.”

Volgens Dewulf is de vrijheid van de burger niet meer vanzelfsprekend. “De linkse woke-gemeenschap is de nieuwe adel. De linkse wappies verplichten ons om enkel hun woke-woorden te gebruiken. Wil de stad dit verder uitbreiden naar gekleurde zitbanken en bushokjes?”, vraagt ze zich af.

“Er zijn zelf lespakketten waarin kleuters genderbewust worden gemaakt en we evolueren naar een maatschappij waar we jonge kinderen stimuleren om hun geslachtelijke identiteit in vraag te stellen”, ging Dewulf verder. “Dat is heel erg schadelijk. Laat een kind een kind zijn.” De fractie stemde daarom ook tegen het plan.

Beleid op maat

Schepen Feys kon zich echter niet vinden in de kritiek. “We gaan er niet teveel woorden vuil aan maken”, stelde hij. “U spreekt over agitatie, maar laat ons kalm blijven en verdraagzaam te zijn.”

Volgens Feys heeft men geprobeerd om het regenboogbeleid op maat te schrijven. “Het gaat hier niet om een stuk proza van 35 pagina’s maar we willen gewoon dat iedereen, los van zijn geaardheid, hier welkom is”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




101 gedachten over “Vlaams Belang verzet zich tegen ‘Regenboogverklaring’ in Izegem: “Linkse woke-gemeenschap is de nieuwe adel””

  1. woke en regenboogvlaggen zijn niet verenigbaar met NVA.Iedereen is vrij om te doen wat hij wil in zijn privé maar men moet ons het wokisme en de regenboogtirannie niet door mijn strot duwen.NVA moet daar aan denken.

  2. Zo te zien blijkt het VB de enige partij met gezond verstand te zijn.
    Zoals ik al eerder aanhaalde is de NVA vervaarlijk aan het overhellen
    naar de linkse-woke-deugmens kant. De enige die voor wat weerwerk
    zou kunnen zorgen is Theo maar deze is stilaan achter de gordijnen aan
    het verdwijnen en mag is nog wat bezig houden met het oud ijzer van het leger.
    Dat een slim man als onze Bart dit laat gebeuren is onbegrijpelijk.

  3. Inderdaad, NVA is niet meer te vertrouwen, willen trouwens samen regeren met PS,
    Ik hoor van veel NVA-stemmers van vroerig, dat zij nu op VB zullen stemmen, begrijpelijk na weer z’on idioot voorstel van die schepen.

  4. Als N-VA-mandataris, kan ik niet begrijpen dat zo iets door N-VA wordt voorgesteld. Is onze partij dan zo diep geïnfiltreerd? Is dat onder invloed van Lorin Parys gebeurd? Ik doe niet mee. Alle respect voor homo’s en zo, maar het gaat momenteel te ver.

  5. Een veiligere omgeving creëren voor de ‘alfabet ‘ mensen : 100% OK,maar dit niet enkel beperken tot prutsstadjes als Izegem,maar ineens federaal,dus óók Brussel,Antwepen,Gent e.d.
    Regenboogverklaring : niet OK,dat heeft geen enkele toegevoegde waarde voor de overgrote meerderheid en zorgt alleen maar voor wrevel bij mensen die zich daardoor gepusht voelen.Of gaan we voortaan iedereen aanspreken met ‘hey jom ‘ omdat we bang zijn de verkeerde aanhef te gebruiken?Als ik tegen iemand praat,kijk ik naar het geslacht,man of vrouw,en spreek die persoon zo aan.Ik kan namelijk niet in die persoon’s hoofd zien,en weet niet of die met ‘hun ‘of ‘x’ of whatever aangesproken wil worden.

  6. Ik hou het eenvoudig: een zebrapad is een oversteekplaats waarvoor ik stop als iemand oversteekt, een regenboog pad is een tekening op de weg, niet in de wegcode opgenomen, waarvoor ik niet stop als iemand wil oversteken. Een man is een man en een vrouw is een vrouw, hoe men geboren is bepaalt het geslacht en niet hoeveel en hoever ze verbouwd zijn geworden in de loop der tijd of hoe ze erbij gekleed rondlopen. Een homo man of een lesbo vrouw zal steeds als mens behandeld worden, maar ik zal hen geen extra voordelen toekennen, ook al vragen ze er niet om en eist de woke gemeenschap dit. Maar steeds zal die man als mijnheer aangesproken worden, de vrouw als mevrouw. En wat Liesbeth en haar alter ego’s betreft…tja ze is wat ze is, niet van de slimste want ook hier heb ik haar al dikwijls op schrijffouten betrapt, maar daarop reageren is van het onderwerp afwijken en laat dat nu net het enige zijn wat ze hier komt doen.

  7. In heel wat gemeenten laat N-VA een woke-gezicht zien. De partij leidt zichzelf zo naar de uitgang. Als BDW niet ingrijpt zal hij inderdaad geschiedenis hebben geschreven, maar anders dan hij een decennium geleden heeft gedacht.

  8. Ik bek blij dat er wa kleur komt het is al grijs genoeg in ons belgen landje. Ik begin te zien da hier allemaal homophobe zitte laat de mense toch leve zeker

  9. Waarom moet de heterofiele meerderheid over regenboog zebra paden lopen die reclame maken voor holebi paring ? Wij maken toch ook geen promotie voor hetero betrekkingen al geldt uiteraard wel : “ik ben hetero en daar ben ik fier op” . Immers, ik kan mij via hetero betrekkingen voortplanten zoals “Moeder Natuur” het gepland heeft. Holebi paring kan nooit tot procreatie leiden omdat de endeldarm onderdeel is van het spijsverteringsstelsel en helemaal niet van het voortplantingssysteem, dat is een biologisch feit , laat daar geen politiek-correct misverstand over zijn !

  10. Als “sommigen” al niet meer weten wat een man en vrouw is , niet meer weten wat de verschillen zijn ,men niet meer mag spreken over hij en zij , de kinderen al overladen met genderidiotie dan vermoed ik dat er iets ernstigs mis is met onze samenleving .

  11. Lieve Liesbeth: er zijn volgens mij geen kleine, maar grote brokken aan U , waarom toch zo gefrustreerd? Denk je niet, dat je eens een goede zieleknijper zou opzoeken ? Ik maak mij echt zorgen over U ! Gemeende groetjes 😜🤗

  12. Hoeveel ‘gemeenschappen’ hebben we zo in België? In ieder geval al een LGBTQI+-gemeenschap. En daar is ook een groeiende moslimgemeenschap. Ik hoef toch niet uit te leggen waarom binnen hier en 50 jaar de LGBTQI+-gemeenschap niets meer zal te piepen hebben? En zelfs zal moeten onderduiken?

  13. Voor alle zekerheid steek ik wel eerst een soepteljoor achteraan in mijn onderbroek vooraleer een regenboog zebra pad te durven oversteken, “zeker is zeker” !

  14. Ben ik verkeerd als ik zie dat meisjes, moeders kunnen worden tijdens een 25 vruchtbare jaren. Natuurlijk is er ergens een man bij nodig. Naar het schijnt blijven mannen wel 50 jaar goed. Om een kind te kweken en op te voeden zijn er een moeder én een vader nodig. Elk van beiden hebben hun eigen inzet en cappaciteiten. Mogen we er aan toevoegen dat zo altijd geweest is en dat de beide ouders zich dan ook goed voelen met de hun toegeëigende taak ?

  15. Terecht de wegcode voorziet geen regenboog zebra pad ! In mijn hoedanigheid van heterofiel weiger ik op basis van mijn geaardheid om over dergelijk holebi zebrapad over te steken. “Ik ben hetero en daar ben ik fier op” omdat ik aan procreatie kan doen op basis van de door Moeder Natuur als “normaal” voorziene, uiterst plezante betrekkingen.

  16. Naar verluidt zou het een wijdverspreid misverstand zijn in de dolle woke gemeenschap te wanen dat mannen slechts op een regenboog zebrapad mogen stappen nadat ze een komkommer rectaal zouden ingebracht hebben en een condoom over elke der beide schoenen zouden geschoven hebben, quod non. Dat is een “urban legend” geloof dit niet !

Plaats een reactie

Delen