Australische rugbyspelers weigeren gay pride-shirts te dragen

Het nieuwe shirt van de Sea Eagles (Bron: Twitter)

Cultuuroorlog

Australische rugbyspelers weigeren shirts met regenboogvlag te dragen

Redactie PAL

Zeven spelers van de Sea Eagles, een rugbyclub uit de Australische stad Sydney, weigeren om shirts met de regenboogvlag te dragen. Als ze daar toch toe verplicht zouden worden, zullen ze de komende wedstrijd boycotten en weigeren om mee te spelen.

Het bestuur van de Sea Eagles, een rugbyclub uit de Australische stad Sydney, kondigde vorige week aan dat spelers met een shirt zullen spelen waarin de LGBTQI+-vlag verwerkt zit. Daarbij worden de traditionele witte strepen op het shirt vervangen. Dat is echter niet naar de zin van zeven spelers, die op grond van culturele of religieuze redenen niet akkoord gaan met de beslissing, temeer omdat ze niet vooraf werden geraadpleegd.

(Lees verder onder de tweet.)

“Hart gebroken”

Ian Roberts, een voormalig rugbyspeler die lang bij de Sea Eagles actief was, is naar eigen zeggen erg ontgoocheld door de beslissing van de spelers. “Ik probeer het echt van alle perspectieven te bekijken, maar dit breekt mijn hart”, getuigt hij. “Het is triest en oncomfortabel. Als een oudere, homoseksuele man voelt dit vreemd aan.” Naar eigen zeggen had hij nooit gedacht dat er protest zou komen tegen de beslissing om met regenboogkleuren te spelen.

Coach Des Hasler luistert wel naar de zorgen van de protesterende spelers. Volgens bepaalde bronnen zou hij begrip getoond hebben voor het feit dat ze weigeren om in dergelijke shirts te spelen en geeft hij toe dat de club hen in een lastig parket gebracht heeft. Een publieke reactie kwam er echter nog niet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




29 gedachten over “Australische rugbyspelers weigeren shirts met regenboogvlag te dragen”

  1. Waarom zoude heterofielen moeten gedwongen worden om regenboog kledij of dito vlaggen te dragen om zo “jeanetterij” te promoten ? Jeanetten maken toch ook geen reclame voor heterofilie ?

  2. Met andersgeaardheid hoeft niet geleurd te worden en ze mag zeker niet aan de ‘anderen’ opgedrongen worden. Zo eenvoudig is het.
    Als de non-binairen met rust willen gelaten worden moeten ze de binairen ook met rust laten.
    De LGBTQI+-gemeenschap gedraagt zich als een troep godsdienstfanaten.

  3. Wij binairen hebben geen behoefte aan non-binaire PoCo-propaganda door onze hetero strot te laten stampen, tot kokhalzen toe, laat ons gerust met uw regenboog vlaggen en ga er elders mee vendelzwaaien en uw pride propaganda verkondigen, wij hebben ook onze hetero-pride-trots !

  4. Och ja, hier zullen ze nog wel eens even knielen en is hun gemoedsrust herstelt. Hoed af voor die rugby spelers, sport behoeft geen enkel zogenaamd “statement” en dient strikt neutraal te zijn. We worden al genoeg om de oren geslagen met al dat gender- en wokegez**k.

  5. Ik ben eerder dit jaar uit de Zwitserse Jungfrau Region gekomen. Had een ski jack aangeschaft, iets lokaals uit Grindelwald. Bleek ondanks de nadruk op de Bergretter en Bergfuehrer en naast logo’s en sponsoring de regenboogvlag te bevatten, maar eigenlijk best onopvallend. Nou ja, was duur, en ik heb van hlbxt enz. toch geen verstand, dus blijf het maar gewoon dragen.

Plaats een reactie

Delen