Georges-Louis Bouchez & Alexander De Croo (Photonews)

Georges-Louis Bouchez & Alexander De Croo (Photonews)

Binnenland politiek

Bouchez hard voor De Croo: “Hij moet meer respect tonen”

Pieter Van Berkel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft zich woensdagmorgen erg kritisch uitgelaten over premier Alexander De Croo (Open Vld). “De premier mag één ding nooit vergeten: een coalitie houdt stand dankzij het evenwicht tussen de partijen en de wens van de partijen dat hij premier blijft”, zei hij op La Première.

De Croo vond het niet gepast dat de partijvoorzitters van de partijen die deel uitmaken van de regering zich kritisch hadden uitgelaten over het pensioenakkoord dat gisteren werd afgeklopt.

Bouchez is het niet eens met De Croo. “Dreigementen en beschimpingen zijn niet de beste manier om als regeringsleider tot een consensus te komen”, aldus de MR-voorzitter. “Hij moet wat meer respect voor zijn partners tonen.”

Bovendien vindt Bouchez dat de werkmethode en de organisatie van de vergaderingen te wensen overliet. Die zouden tot een “zeer complexe” sfeer geleid hebben.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “Bouchez hard voor De Croo: “Hij moet meer respect tonen””

  1. Deze drolregering hangt dus echt wel enkel nog met spuug en plakband aan elkaar. Zouden er eigenlijk nog twee ministers te vinden zijn die wél nog overeenkomen?

  2. Je kan met een simpel trucje weten of iem stiekem woke is of niet. Wanneer de persoon iemand probeert te dwingen “respect te tonen” bvb. Dan verlaagt de persoon die “respect vraagt” de waarde van respect omdat men het op commando moet bovenop algemeen fatsoen als koekjes moet uitdelen aan mensen die je respect niet gratuit verdienen, het woord respect verliest zijn waarde. Je kan niemand dwingen om je te respecteren of je aanzien te verhogen net zoals je niemand kan dwingen om van je te houden of geslachtsgemeenschap met je te hebben. Men probeert fatsoen te vervangen door respect. Dat op zich is woke. Ik zie generatie Y en Z hier veel fouten tegen maken. Dat is geen goed teken.

  3. Zouden ze er niet beter mee ophouden? Het is het ene incident na het andere ! Niets gaat vooruit! Ze slagen er zelfs niet in een deuk in een pakje boter te slaan . Bovendien wordt de ganse kliek van meelopers gedomineerd en feitelijk geleid door één man en één partij namelijk de PS! Onze Vlaamse meelopers hebben nog steeds niet begrepen dat uit dat circus stappen stemmen zal kosten maar erin blijven ook zodus…

  4. Ze zouden daar allemaal eens wat meer respect voor de burgers moeten hebben ja. Voor de rest mogen ze mijn part mekaar afmaken, er is er niet één van die vivaldioten die zal gemist worden.

  5. Nieuwe verkiezingen is het beste. Met de dan nog overblijvende splinterpartijtjes kan men geen regering meer vormen. Het Vlaams Belang en N-VA zal immers te groot zijn = splitsen. Dan kan de Coburgs naar Davos verhuizen, uithuilen bij het WEF en nonkel Schwab.

Plaats een reactie

Delen