Britse acteur John Cleese: "Woke is de dood van creativiteit en humor"

John Cleese. (Bron: Schutterstock)

Cultuuroorlog

Britse acteur John Cleese: “Woke is de dood van creativiteit en humor”

Redactie PAL

De Britse acteur en komiek John Cleese, onder andere bekend van Monty Python en Fawlty Towers, heeft zich sterk uitgesproken tegen de woke cancelcultuur. Die zorgt er volgens hem voor dat vrijheid wordt ingeperkt en goede humor niet meer mogelijk is.

In een interview met de Amerikaanse zender Fox News heeft acteur John Cleese, ondertussen 82, enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over de gevolgen van woke voor de komedie. Volgens hem hebben komieken niet meer de vrijheid om grappig te zijn omdat woke ervoor gezorgd heeft dat creativiteit de kop wordt ingedrukt.

“Ik denk dat het vooral op dit moment heel erg is omdat je slechts een atmosfeer van vrijheid kunt creëren wanneer je niet alles wat je wilt zeggen eerst kritisch moet bestuderen om geen mensen te schofferen”, stelt Cleese. “Veel komieken bedenken een grap en stellen zich dan de vraag of ze daar wel mee weg kunnen komen. Daarna denken ze aan anderen die voor gelijkaardige grappen in de problemen zijn gekomen.” Volgens de Brit durven heel wat komieken hun beste grappen dus niet te vertellen, wat volgens hem woke verantwoordelijk maakt voor de dood van originaliteit en creativiteit.

Microfoon uitgeschakeld

Enkele maanden geleden haalde Cleese nog het nieuws door een andere uitspraak die veel stof had doen opwaaien. Voor een panel in Texas werd gesproken over kolonisatie en Cleese was het daar duidelijk niet eens met de andere sprekers. Zo zei hij dat er een soort competitie is ontstaan tussen groepen over wie vroeger het meest onderdrukt was.

“Doorheen de geschiedenis hebben sterke groepen zwakkere groepen onderdrukt”, zei Cleese toen. “Jullie weten bijvoorbeeld ook dat de Britten tweemaal tot slaaf gemaakt zijn, niet?”, vroeg hij. “Mensen pochen graag dat ze vroeger zijn onderdrukt. Wel, wij Britten werden door de Romeinen als slaven gebruikt van het jaar 0 tot 400.” Daarbij gaf hij ook nog aan dat het niet logisch zou zijn dat het Verenigd Koninkrijk nu nog een schadevergoeding zou vragen aan Italië. Omdat die uitspraak volgens het publiek niet door de beugel kon, werd zijn microfoon uitgeschakeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Britse acteur John Cleese: “Woke is de dood van creativiteit en humor””

  1. Telefoons uitschakelen om hun tere zieltjes te beschermen is een reactie om te voorkomen dat pocowoko’s met de mond vol tanden voor schut zouden staan.
    Wie kent pocowoko-moppen waar wij echt zouden kunnen om lachen? Grinniken en grijnslachen tellen niet mee.

  2. Ik kan het alleen maar eens met die man. Vrije meningsuiting wordt steeds meer en meer beperkt vooral als het uit een hoek komt die realistisch zijn mening uitbrengt over de situatie waarover hij of zij het heeft, of het nu in grappen (Cleese) of in de politiek is (Barbara Pas). De wokers staan onmiddellijk klaar om iemand af te schieten voor zijn of haar mening, en het perfide eraan is dat het enkel mag gaan over wat zij belangrijk vinden. De rest schofferen mag niet maar moet. Over bv de arme zwartjes in Afrika, nochtans qua grondstoffen het rijkste continent van de wereld en waarvan nochtans alle landen al zo’n minimum 50 jaar onafhankelijk zijn, mag niet gezegd worden dat ze er niets van bakken en corrupt zijn. De blanke (hetero) mannen die door hard werken iets gerealiseerd hebben mogen gerust dan weer voor het vuil van de straat uitgemaakt worden, en zelfs vervolgd worden, voor racisme als het even kan. Woke heeft in de wereld al meer ergernis discriminatie, haat en conflicten teweeg gebracht in 2 jaar, dan wat de nazi’s in 15 jaar gekund hebben. Nog even en ze starten een wereldoorlog als ze zouden kunnen. Woke is veel meer dan de dood voor creativiteit en humor, het zal de dood worden van elke veilige, homogene en zelf onderhoudende maatschappij.

  3. hoe komt het dat er in China geen woke problemen zijn,noch in Iran en andere Arabische landen als in het Russische Continent.Zijn deze mensen dommer dan wij,wij die binnenkort allemaal zullen uitgemoord worden door die lieve woke vriendjes.Alle sociale machientjes uit de ether halen.Ik hoop dat ze die belgistaanse ngo-er in Iran opgesloten laten,zijn verdiende straf,we moeten ergens beginnen

Plaats een reactie

Delen