Britse richtlijn: "Transgender mannen moeten aangemoedigd worden om 'borstkasvoeding' te geven"

Illustratiebeeld. (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Britse richtlijn: “Transgender mannen moeten aangemoedigd worden om ‘borstkasvoeding’ te geven”

Redactie PAL

Een nieuwe richtlijn van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG) stelt dat transgender mannen aangemoedigd moeten worden om zogenaamde ‘borstkasvoeding’ te geven. Dat is een alternatief voor borstvoeding. Tot nu toe kregen transgenders de aanbeveling om hun kind flesvoeding te geven.

Het RCOG is in het Verenigd Koninkrijk de academische autoriteit op vlak van zwangerschappen en postnatale zorg. De richtlijnen van de beroepsvereniging worden vaak strikt gevolgd, al zal nog moeten blijken of dat ook voor de recentste richtlijn het geval is. Deze stelt namelijk dat transgender mannen, of personen die de transitie hebben gemaakt van vrouw naar man, moeten worden aangemoedigd om ‘borstkasvoeding’ te geven. Daarnaast bevat de richtlijn een aantal zaken die van toepassing kunnen zijn op transgenders, zoals begeleiding tijdens de bevalling, contraceptie of gynaecologische procedures.

Hormonen

Borstkasvoeding is in feite hetzelfde als borstvoeding, maar dan voor mensen die zich niet meer als vrouw identificeren. Toch kunnen er ook na een geslachtsoperatie nog hormonen zijn die de melkproductie activeren, zodat het kind gevoed kan worden. Daartoe is het evenwel belangrijk dat personen die een hormoonkuur volgen deze zo snel mogelijk stopzetten. In het beste geval wordt de hormoonkuur al 3 maanden voor de zwangerschap gestopt, omdat ze een negatief effect kan hebben op de ontwikkeling van het kind.

Voornaamwoorden

Het document hecht ook veel belang aan de voornaamwoorden die gebruikt worden voor mensen die net bevallen zijn. “Genderdiverse mensen moeten een screening krijgen die in overeenstemming is met deze richtlijn en moeten dus met de voornaamwoorden aangesproken worden die ze zelf kiezen”, klinkt het. “Verplegend personeel en dokters hebben namelijk de taak om elke patiënt zich goed te laten voelen en hen te laten merken dat ze erkend worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




31 gedachten over “Britse richtlijn: “Transgender mannen moeten aangemoedigd worden om ‘borstkasvoeding’ te geven””

  1. NOG decadenter kan nauwelijks, gelukkig is het PoCo-Kalifaat U.K. door de Brexit buiten gestampt, laat het verrekken in hun “splendid isolation”, met vettige fish & chips, fluitjes “bier” zonder prik en lelijk, bleek vrouwvolk.

  2. Ben eens benieuwd naar hoeveel reacties met “mannen kunnen niet zwanger worden” en dus het artikel niet gelezen hebben/de menselijke gendervorming niet snappen.

  3. Altijd maar regeltjes bij maken om een paar gefrustreerde sukkelaars niet te kwetsen of zelfs gelijk te geven. Ik ben blij dat ik als blanke hetero man hier geboren ben en twee ‘normale’ hetero zonen heb.

  4. Volgens de woke logica zou een man die zich tot vrouw heeft laten ‘ombouwen’ ook kunnen eisen borstvoeding te mogen geven. Als de kleine vindt dat de tepel geen melk aflevert kan hij/zij/x die eraf bijten, wat natuurlijk ook als borstvoeding mag worden beschouwd.
    Zo zot als een draaideur tot die uit haar hengsels schiet.

  5. Die omgebouwden zitten tjokvol hormonen en andere medicamenten, die kleine is al verslaafd voor hij uit de wieg is. De decadentie stijgt met de dag. De weerbots zal wel komen.

  6. Snap het niet ge voelt u dus man geboren als vrouw …. geen probleem maar dan wilt ge een kind van uzelf ….als vrouw. Ik ken er die voor minder in zware therapie zijn moeten gaan

Plaats een reactie

Delen