Vaste benoeming wordt veel moeilijker bij Vlaamse overheid

Vlaams minister Bart Somers. Photonews

Uncategorized

De Wever en Van Grieken unisono: “De Croo gaat nog maar eens op knieën voor PS”

Anton Schelfaut

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft via Twitter gereageerd op het pensioenakkoord van de federale regering. Hij noemt het “onbetaalbaar en schandalig” dat wie grotendeels niet werkte nog steeds tot hetzelfde pensioen kan komen als wie een hele carrière werkte. Bij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heerst dezelfde teneur. “De belastingbetaler, dus de Vlaming, betaalt het gelag”, hekelt hij.

Het kernkabinet van de federale regering raakte het maandagnacht eens over een pensioenhervorming. Aan het akkoord gingen wekenlange onderhandelingen vooraf, waarin vooral de PS dwarslag.

Het akkoord wordt echter op weinig enthousiasme onthaald bij politici en experts. Volgens arbeidseconoom Stijn Baert heeft de olifant een muis gebaard. “Dat er een akkoord is, is misschien een gunstig politiek feit. Maar met een echte pensioenhervorming, laat staan het veiligstellen van de pensioenen voor de volgende generaties, heeft dit niks te maken”, oordeelt hij.

Baert merkt op dat twintig gewerkte jaren nog steeds volstaan om toegang te krijgen tot het minimumpensioen. “Dat is de lat tegen de grond leggen omdat onder de grond te veel moeite zou kosten”, hekelt hij. “Wie grotendeels niet werkte, kan nog tot hetzelfde pensioen komen als wie een hele carrière werkte.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Onbetaalbaar en schandalig”

Dat grotendeels niet werken quasi gelijk is aan een leven lang werken voor een pensioen, stuit N-VA-voorzitter Bart De Wever tegen de borst. “Onbetaalbaar en schandalig”, hekelt hij. “In een land waar alle financiële parameters op donkerrood staan, gaat De Croo nog maar eens op de knieën voor de PS.”

Bij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is hetzelfde geluid te horen. “Zelfs wie nauwelijks heeft gewerkt, krijgt een minimumpensioen”, schetst hij. “Dit is geen akkoord. Dit is gewoon De Croo die plat op de buik gaat voor de Waalse socialisten. De belastingbetaler, dus de Vlaming, betaalt het gelag.”

Van Grieken merkt op dat geen enkele Vlaamse partijvoorzitter het pensioenakkoord steunt. “Het vat is af. Vivaldi is een circus”, besluit hij. “Ze kunnen niet meer samenwerken. Hou ermee op.”

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1549281804800212994

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “De Wever en Van Grieken unisono: “De Croo gaat nog maar eens op knieën voor PS””

  1. en dan weten dat 75%van de walen nooit 20 jaar gewerkt heeft met uitzondering van de staatsambtenaren en gelijkgestelden en gezinden.Wat zal het volgende zijn.Feit is dat nieuwe verkiezingen op voorhand gekend zijn,en dat willen de vivaldiidoten niet ervaren,hun inkomen hangt ervan af.

  2. Het commentaar van dhr. De Wever verbaast mij omdat het hier om een “pot-ketel” verhaal gaat. In 2019 heeft hij namelijk identiek hetzelfde gedaan: het eerste artikel van zijn partijstatuten verbrand, de communautaire situatie in de diepvries en op de knieën voor de PS met de ogen naar boven gericht of de PS er wel pap van lustte.
    N-VA, recht uw rug en doe wat nodig is voor de Vlaamse belastingbetaler en pensioentrekker.
    1) Corrigeer deze maatregel door in VL de pensioenen zelf te berekenen op basis van het individueel afgedragen bedrag aan Sociale Zekerheid. Corrigeer met het aldus bekomen resultaat de federale pensioenen door heffingen en terugstortingen.
    2) Vorm een front met het VB vanaf de volgende verkiezingen en stuur de PS naar de duivel. (En om de liefde Gods, weiger in de besprekingen frans te spreken, zodat de helft van de aanwezigen al niet meer weten waarover het gaat!)
    3) Met de absolute meerderheid die N-VA en VB gaan halen bij de verkiezingen, splits je de Belgische janboel en probeer je (want dat lukt zelfs nu nog niet) de Vlamingen te geven waarop ze recht hebben: onafhankelijkheid!

  3. Als Bart De Wever na de verkiezingen van 2024 wilt onderhandelen met de PS over confederalisme zal hij ook door de knieen moeten gaan en desnoods plat op de buik of het wordt niets.
    De enige oplossing is de ontmanteling van het miskleun Belgie.

  4. La politique belge est simple. Il nous faut de l’argent et les Flamands vont payer. Sinon, ce sont des nazis. Et si ça ne marche pas, on donne la démocratie un bon pied au cul. Vive la Belgique. Vive nous-mêmes. Vive les cons du Nord.

  5. Gewoon net als in Zwitserland iedereen een pensioen op 60 jarige leeftijd. Of je nu nul uur of honderdduizend uur gewerkt hebt. Een belastingvrij pensioen erbij dus, of je nu nog steeds werkt, niet meer werkt, nooit gewerkt hebt, of zelfstandig ondernemer bent. Ik ben een beetje misselijk van hoe ‘jaloers’ en ‘rechts-conservatief’ Vlamingen/Belgen denken over het aantal te werken uren om in aanmerking te komen voor een basis pensioen. Zorg er dan voor dat je gedurende je wel werkzame carrière wél een privé pensioenpot opbouwt…..

Plaats een reactie

Delen