Joe Biden (bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Bekende columnist New York Times: “Democraten maken zichzelf kapot door steeds de wokeste te willen zijn”

Redactie PAL

De bekende Amerikaanse columnist en professor Thomas Edsall heeft enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over de Democratische partij en hoe zij naar de tussentijdse verkiezingen trekken. Volgens Edsall zouden ze wel eens een historische nederlaag kunnen lijden, wat volgens hem te danken is aan een interne stijd om zo woke mogelijk te zijn.

Op 8 november vinden in de Verenigde Staten de tussentijdse verkiezingen plaats. Joe Biden zit dan exact aan de helft van zijn termijn en de burger mag zich op dat moment voor een eerste keer uitspreken over het beleid van de president. Dat doen ze door de 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden en 34 zetels in de Senaat opnieuw te verdelen. Traditioneel is het dan de partij van de president die er lichtjes op achteruit gaat.

Woke, woker, wokest

Dat zou voor Joe Biden echter harder tegen kunnen vallen dan eerst gedacht. Thomas Edsall, professor aan de Universiteit van Columbia en gerenommeerd journalist, ziet namelijk een Democratische partij die haar eigen werking lam legt door steeds zo woke mogelijk te willen zijn. “Een interne strijd over diversiteit, gelijkheid en inclusie heeft ervoor gezorgd dat heel wat linkse groepen stilstaan”, klinkt het. “Daarnaast willen jonge Democraten ook steeds politiek correct taalgebruik hanteren, wat tijd en energie wegneemt van de effectieve doelstellingen die deze organisaties stellen.”

Edsall had daarnaast ook contact met enkele personen die werkzaam zijn binnen de Democratische partij. Zij deelden met hem hun bezorgdheden over de toekomst. “Het nieuwe perfectionisme dat jonge mensen met zich meedragen zorgt ervoor dat ze niet meer bestand zijn tegen de uitdagingen van deze imperfecte wereld”, schreef een hooggeplaatst partijlid aan Edsall. “Ze zijn vlug geprikkeld, snel op hun tenen getrapt en zien het slechte in andere personen in plaats van hun eigen fouten.”

Het blijft gissen naar de omvang van de klap die de Democraten zullen krijgen, maar volgens Edsall is het wel duidelijk dat ze zich momenteel niet in strijdvaardige positie bevinden. “De linkse actiegroepen en de non-profitsector lijken momenteel volledig verlamd”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Bekende columnist New York Times: “Democraten maken zichzelf kapot door steeds de wokeste te willen zijn””

Plaats een reactie

Delen