Derek Chisora en Kubrat Pulev beloven er een strijd van te maken op zaterdag

Affiche via DAZN

Uncategorized

Derek Chisora en Kubrat Pulev beloven er een strijd van te maken vanavond

Carl Deconinck

Vanavond nemen de Brit Derek Chisora en de Bulgaar Kubrat Pulev het in Londen op tegen elkaar voor de internationale WBA titel bij de zwaargewichten. Beide heren komen door een moeilijke periode, maar ondanks alles zetten ze door.

De populaire Derek Chisora (32-12-0, 23 KOs) zal in de O2-arena in Londen opnemen tegen Kubrat Pulev (29-2-0, 14 KOs). Hoewel ze alletwee niet meer de jongste zijn, kan de kamp om de Europese titel bij de zwaargewichten wel eens de moeite waard worden. Ze ontmoetten elkaar eens zes jaar geleden al en toen toen won Pulev na een ‘split decision’.

Chisora verloor zijn laatste drie kampen, een tegen Oleksander Usyk en twee keer tegen Joseph Parker. Maar hij wil doorzetten en beloofde de show te verzorgen. Hij sprak van “een bloedbad” te zullen aanrichten dit weekend. Bij de weging vandaag kwam hij bovendien toe met een masker van Boris Johnson, ter ondersteuning van de getroebleerde politicus. Hij beweerde een te zijn van de man en de Brexit, al schoot hij wel uit in een lach wanneer hij aangaf dat Johnson aan moest blijven als premier.

Knock out

Over de kamp zelf zei Chisora er helemaal klaar voor te zijn en beloofde hij er een bloedbad van te zullen maken, meer nog dan de titel van de kamp aangeeft. “Je zult niet teleurgesteld zijn, dat is alles wat ik zeg,’ vervolgde hij. Ik heb nog zoveel te doen, en ik doe het graag op mijn manier. En mijn manier is me knock-out slaan, of ik ga door.”

In 2020 verloor Pulev stevig van Anthony Joshua, maar in mei dit jaar deed hij beter tegen Jerry Forrest. Hij won na tien ronden. Bij de weging klokte de 38-jarige Chisora af op 258,2 pond (117 kg) terwijl de 41-jarige Pulev 250 pond (113) woog. Ze kwamen niet meer in de buurt van elkaar nadat ze op de gespannen persconferentie van donderdag door het beveiligingspersoneel uit elkaar moesten worden gehaald.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen