Bron: Shutterstock

PAL CAST

Een Kwestie van Geloof #16: Iran veroorzaakt demografische verandering door christenvervolging

Stijn Derudder

In Iran zijn er verschillende groepen christenen, waaronder bijvoorbeeld Assyrische christenen en bekeerde moslims. De Iraanse overheid voert een specifiek beleid om christenen te vervolgen en mishandelen.

Daarnaast zijn ook kinderen in Iran vaak slachtoffer van het overheidsbeleid. Velen van hen belanden in de gevangenis met hun moeder. Daar worden ze dan ook nog eens seksueel uitgebuit en al dan niet verhandeld door mensenhandelaars. Andere kinderen belanden dan weer op straat en worden verwaarloosd.
Het beleid van de Iraanse overheid zorgt rechtstreeks en onrechtstreeks voor een demografische verandering. Niet alleen in Iran zelf, maar ook in de buurlanden en de hele regio rond Iran.

Hypocrisie

De situatie is schrijnend in Iran en verdient dan ook veel meer aandacht. Bovendien heerst een grote hypocrisie vanuit het Westen. Columniste en theologe Sonja Dahlmans geeft daarover meer uitleg in deze podcast, een onderwerp dat haar na aan het hart ligt.

De nieuwste aflevering van ‘Een Kwestie van Geloof’ is nu te beluisteren via onder andere Apple Podcasts, Spotify, YouTube en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

7 gedachten over “Een Kwestie van Geloof #16: Iran veroorzaakt demografische verandering door christenvervolging”

  1. Dat vind ik er zwaar over en volledig naast de kwestie. Trouwens, U vergeet dat ook atheïsten vervolgd en geterroriseerd worden in dergelijke landen. De islam wordt hier (doelbewust?) zwaar onderschat. Men beseft hier de draagkracht van de islam (nog) niet. Neen, men faciliteert hier de islam. Mensenrechten van ‘ongelovigen’ zijn in hun thuislanden onbestaande, terwijl islamieten hier voortdurend aanspraak maken op de mensenrechten. Wanneer gaan de ogen van bepaalde oelewappers in het Westen eindelijk eens open. De islam lijkt op een gruwelijke indoctrinatie, overgoten met een dun religieus sausje. Bij wijze van spreken heeft Hitler één grote fout gemaakt: hij had het nazisme moeten verheven hebben tot een godsdienst, dan was het nazisme nu untouchable geweest.

Plaats een reactie

Delen