Franse vrouw annuleert mammografie omdat dokter man blijkt te zijn: "Verbied mannen dat beroep nog uit te oefenen"

Illustratiebeeld. (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Franse vrouw annuleert mammografie omdat dokter man blijkt te zijn: “Verbied mannen dat beroep nog uit te oefenen”

Redactie PAL

Op Twitter heeft een Franse vrouw haar beklag gedaan over het feit dat de dokter die haar mammografie moest uitvoeren een man was. Ze koos daarop om de afspraak af te zeggen, wat tot lovende reacties leidt. Mensen roepen onder andere op om mannen te verbieden jobs uit te oefenen waarbij ze in contact komen met vrouwen of zelfs om mannen die zo’n jobs uitvoeren aan te vallen.

Twittergebruikster Assiya Syss getuigde vorige week op het platform dat ze zichzelf genoodzaakt zag om haar afspraak voor een mammografie af te zeggen nadat de dokter die de scan moest uitvoeren een man bleek te zijn. “Ik wacht hier 30 minuten voor een afspraak voor een mammografie en het is een man die me komt halen om hem uit te voeren”, getuigt ze. Naar eigen zeggen had ze echter op voorhand gevraagd om door een vrouw onderzocht te worden. Daarop zou haar gezegd zijn dat de dokter die de beelden zal analyseren inderdaad een vrouw zal zijn, maar dat men niet kan kiezen wie de scan uitvoert.

(Lees verder onder de tweet.)

Lovende reacties

Hoewel men zou denken dat er kritiek zou komen op het feit dat de vrouw een onderscheid maakt tussen mannelijke en vrouwelijke dokters, zijn er in realiteit vooral lovende reacties. Vincent Lautard, een Franse jurist, somde de opvallendste op. Die komen volgens hem vooral van mensen uit islamistische of fundamentalistische hoek. Zo is er iemand die niet snapt dat er vrouwen zijn die willen trouwen met mannen die gekozen hebben voor een beroep waarbij ze vrouwen onderzoeken. Een andere gebruiker wil nog verder gaan en stelt voor om aan mannen de toegang tot dergelijke beroepen te ontzeggen.

(Lees verder onder de tweet.)

Een andere gebruiker vindt het dan weer raar dat mannen dergelijke beroepen zouden willen uitoefenen. Hij wordt bijgetreden door mensen die spreken over perverse praktijken en iemand die vindt dat men dergelijke mannelijke dokters in elkaar zou moeten slaan. Ten slotte zijn er ook mensen die vrouwen aanmoedigen om geneeskunde te studeren zodat mannelijke dokters overbodig worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




27 gedachten over “Franse vrouw annuleert mammografie omdat dokter man blijkt te zijn: “Verbied mannen dat beroep nog uit te oefenen””

  1. Wat als we het omgekeerde ook moeten stellen: vrouwen mogen geen mannen meer onderzoeken of verzorgen. En dan de verplichte variaties op gender. Waanzin. Een goede dokter is voor iedereen een goede dokter, een goede verpleegkundige is een goede verpleegkundige voor alle patiënten.
    Wij moeten zo snel mogelijk schaamte voor ons zelf afgooien. Schaamte die door godsdienst gevoed wordt.

  2. Mannelijke gynaecologen, radiologen, verplegers, technici zijn al generaties ingeburgerd in de Westerse zorg. Westerse religies zien hier helemaal geen graten in. Waarom moeten wij opnieuw de middeleeuwse vooroordelen van die Midden-Oosterse importsekte ondergaan?

  3. Zouden ze in islamitische landen ook onderzocht worden door uitsluitend vrouwen? Als ze het daar al kunnen betalen. Als deze theedoek haar behandeling te laat krijgt zal het nog eens de schuld zijn van de mannelijke dokter. Persoonlijk vind ik dit discriminerend voor mannen op basis van gender. Ook is het walgelijk dat die islamietische heet hoofden alweer oproepen tot geweld nog even en die dokter wordt gestenigd

  4. Aan de naam van dat wezen te zien weten we weeral over welk volkske het gaat. Als die trees levensbedreigend gewond is zal ze dan de hulp van een man ook afslaan…go home, trut.

  5. Hmmm, ik kan er volkomen inkomen. Zo was er een vrouw die op een TV show kwam, ze klaagde dat al haar eerste dates misliepen, toen men vroeg wat haar broodwinning was, zei ze prompt dat haar specialiteit brazillian wax was voor mannen. Als vrouwen liever door vrouwen geholpen worden en vinden dat mannen die mammografie uitvoeren niet een geschikte partner vormen of niet thuis horen in de sector, dan is dat vraag en aanbod. De markt regelt zichzelf. Je kan die personen namelijk niet opdringen. Mannen en vrouwen zullen zichzelf wel ordenen, zonder de politieke macht van een overheid.

  6. In Brussel is dit soort toestanden al lang opgelost.
    Wanneer een vrouw in barensnood zich aanmeldt in gelijk welke kliniek en manlief maakt ammok omdat zijn vrouw zal verlost worden door een mannelijke arts van dienst, wordt het koppel onverbiddelijk naar de uitgang verwezen.
    Het is niet aan de islamieten om hun achterlijk gedoe aan ons op te komen opdringen.

  7. ze mag direct verhuizen naar een land waar geen mannelijke dokters zijn . En anders opnieuw achteraan de wachtlijst inpikken . Maar dat ze de vele vrouwen die wel geholpen willen worden door een mannelijke arts , dat recht willen ontnemen , hoort niet in een beschaafd land thuis .

  8. We keren meer dan 4000 jaar terug in de tijd. De tijd van Abraham waarschijnlijk…Jongens waar zijn we mee bezig en dit in de jaren 2000…Ik ben gelukkig al 70+ ..

  9. PALnws, Laat ons a u b gerust met zulke zever berichten. Als een muslim vrouw geen mannelijke docter wil, eerbiedigen we haar keuze. Dat ze dan bij een vrouwelijke docter gaat, of niet gaat, maar verveel de goegemeente niet met de keuzes van zich buiten onze gemeenschap plaatsende randgevallen.

  10. Dat de juffrouw of madame dan een toverdokter consulteert, met een rondedans en wat toverformules kom zij waarschijnlijk te weten wat ze wel of niet mankeert. een kruidenmadammetje ka misschien ook helpen of zo een voodoo priester. terug naar de middeleeuwen!

Plaats een reactie

Delen