Gouverneur van Florida bindt strijd aan met woke CEO's

Ron DeSantis. (Bron: Twitter)

Cultuuroorlog

Gouverneur van Florida bindt strijd aan met “woke CEO’s”

Redactie PAL

Ron DeSantis, de Republikeinse gouverneur van Florida, heeft woensdag in een toespraak zijn plannen bekendgemaakt om de macht van “woke CEO’s” in te perken. Zij hebben volgens DeSantis te veel ideologische invloed op de maatschappij.

Tijdens de toespraak van DeSantis hing op de achtergrond een spandoek met het opschrift “Een regering van wetten, niet van woke CEO’s”. Die tekst vatte meteen ook de inhoud ervan samen. De gouverneur is immers van plan om ervoor te zorgen dat grote bedrijven minder ideologische invloed kunnen uitoefenen op de samenleving.

“Willen we onszelf besturen via de grondwet en democratische verkiezingen, of laten we dat doen door meesters van het universum die zich in hoge posities binnen het bedrijfsleven bevinden?”, vroeg de gouverneur aan het publiek. Met die meesters doelt hij op CEO’s, die volgens hem te veel invloed hebben en zelf niet veel doen. “Denk bijvoorbeeld aan diegenen die jullie vertellen dat jullie een slechte invloed op het klimaat hebben, maar ik zie ze hun eigen privéjets niet inleveren.”

(Lees verder onder de tweet.)

Banken en big tech

“Van banken in Wall Street tot grote techbedrijven, overal zien we de elite van de bedrijfswereld die haar economische macht gebruikt om invloed uit te oefenen die ze niet zou hebben via de stembus”, stelt DeSantis. “De maatregelen die ik vandaag voorstel hebben als doelstelling om de bevolking te beschermen tegen woke CEO’s en om ervoor te zorgen dat onze democratie boven de ideologisch gestuurde bedrijven blijft staan.” Dat wil hij bewerkstelligen door onder meer grote banken te verbieden om te discrimineren – ook wanneer het om zogenaamde ‘positieve discriminatie’ gaat – ten aanzien van werknemers of klanten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Gouverneur van Florida bindt strijd aan met “woke CEO’s””

  1. Het gezond verstand begint gestalte te krijgen,hopelijk opent dit bij ons ook de ogen van politici,academici,schrijvers,journalisten,clerussen,media,lesgevers en de “elites” die menen het gewone volk te moeten brainwashen/onderwerpen en de maatschappij te verdelen!?Deo volente…

  2. Het enige middel dat effectief kan zijn is wetten stemmen – en doen naleven – die banken en big tech rechtstreeks in hun portemonnee zullen voelen.
    Ze moeten hun producten aan de man/vrouw brengen zonder al hun op geldgewin berekende zever.
    Het zou al een mooi begin zijn als de binaire mens al op eender welke manier zou laten voelen niet van hun heilsleer gediend te zijn.

Plaats een reactie

Delen