Isaac Hardman zorgt voor brutale knockout

Illustratie YouTube

Uncategorized

Isaac Hardman zorgt voor brutale knock-out

Carl Deconinck

De Australische bokser Isaac Hardman verloor in april van zijn landgenoot Michael Zerafa. Dit weekend verging het hem beter. Hij won en de manier waarop gaat de wereld rond. Hij wist zijn rivaal, Beah Hartas, te verschalken met een opvallende knock-out.

Hardman mocht het opnemen tegen Beau Hartas tijdens de Gold Coast convention in Australië. Ze verzorgden het laatste gevecht voor de IBF cruisergewicht wereldtitel tussen Jai Poetaia en Mairis Briedis. Hoewel dat laatste ook een goede kamp was, gaan de beelden van Hardman de wereld rond.

Hardman bewees dat zijn bijnaam, headsplitter (hoofdsplijter), niet gestolen is. De 26-jarige middengewichtbokser imponeerde door in de eerste ronde, na veertien seconden al, zijn tegenstander met een bijzonder harde klap KO te slaan. Hartas was helemaal buiten westen. Het duurde een tijdje voor die opnieuw bij zijn zinnen was. Commentatoren spreken van een ‘kandidaat-KO van het jaar’. Volgens journalist Ben Damon kon die klap gelijk wie van gelijk welke gewichtsdivisie neerkrijgen. “Die krachtstoot is zo zuiver als maar kan zijn.” Hij noemde het resultaat dan ook “eng”.

Na de kamp gaf Hardman toe dat hij even bezorgd was over zijn tegenstander. Nadien prees hij hem. “Hij had de moed om met mij te vechten nadat niemand in de divisie dat wilde doen na mijn verlies. Alle respect voor Beau. Er zijn meer mensen zoals hem nodig. Hij vocht niet sinds 2020 en sprong meteen in het diepe. Alle lof voor hem.” Hardman daagde ook Andrei Mikhailovich uit. Vorige maand slaagde “de Russische hamer” er zelf in een stevige KO uit te delen en die daagde toen ook Hardman uit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen