Bart Somers (Photonews)

Bart Somers (Photonews)

Uncategorized

Kinderen van migranten stellen religie vaker boven de wet dan ouders

Belga Press Agency

In Vlaanderen vindt 9 procent van de burgers van de tweede generatie met een herkomst buiten de EU dat de wet mag worden overtreden bij een conflict tussen wet en religie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag op basis van de resultaten van de ­barometer Samenleven, die de Vlaamse overheid vorige week ­publiceerde onder impuls van Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld).

Opvallend is dat de groep in die tweede generatie zelfs iets groter is dan in de eerste generatie (8,5 procent). En dat onderscheid is zelfs nog groter in Brussel. Daar vindt 13,2 procent van de tweede generatie dat in zo’n geval de wet mag worden overtreden, tegenover 7,6 procent van de eerste generatie.

Er zijn overigens ook Vlamingen en Brusselaars van Belgische origine die vinden dat de Belgische wet moet wijken voor geloofs­regels. In Vlaanderen is 1,2 procent van de mensen van Belgische origine die mening toegedaan, in Brussel zelfs 5,4 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

13 gedachten over “Kinderen van migranten stellen religie vaker boven de wet dan ouders”

  1. Uiteraard primeren “de 10 geboden van God” , gecodeerde Natuurwet”, ethisch (maar niet legaal) op profane wetten. Het “5de gebod van God” poneert “gij zult niet doden”, wat ook geldt i.v.m. abortus, conform conservatieve ethiek.

  2. Godsdienst als excuus om in opstand te komen tegen de samenleving is blijkbaar mooi meegenomen. Interessant zou zijn bij een bevraging als deze het opleidingsniveau van de autochtonen te betrekken, want die resp. 1,2% en 5,4% collabo’s in Vlaanderen en Brussel zullen vermoedelijk vooral te vinden zijn onder hoger opgeleiden, culturo’s die teren op de subsidies die hen worden toegeschoven.
    Vraag is, wat men met de resultaten van dit onderzoek zal aanvangen: nog meer deradicaliseringcursussen en straathoekpamperaars inzetten?

  3. De DOODS beschouwingen kosten ons ondanks de absurde scheiding van kerk en Staat 1 miljard euro per jaar. Stop die subsidie en belast ze voor 1 miljard euro per jaar, god, klein piereke en allah zal hen wel helpen.

  4. De tweede generatie met een herkomst buiten de EU vindt dat de wet mag worden overtreden bij een conflict tussen wet en religie (texto). Ik ben autochtoon en vindt mijn draai niet in het Woke Vlaanderen (NVA, CD&V en OVLD) en België (Vivaldi) en begrijp dat integratie niet evident is voor vreemdelingen van andere rassen en religies. Als zij zich niet kunnen/willen aanpassen zullen de Vivaldi partijen en hun volgelingen het wel doen.

  5. Die ‘jongeren’ met een herkomst van buiten de EU hebben als enig doel onze wetten te overtreden en onze rechtstaat onderuit te halen. De vernielzucht is hun drijfveer bij gebrek aan andere verzuchtingen en inspiratie. Het excuus dat hun godsdienst (die ze zowiezo niet beoefenen wegens te lui) de overtreding van onze leefregels opdraagt, dient hen enkel in hun doel, niet in het doel van de godsdienst beleving. Het is jammer dat de moslimgemeenschap daar niet op reageert.

  6. De mensen die werken bij de publieke omroep (VRT) zijn ambtenaren. De voogdijminister heeft niet alleen de bevoegdheid maar tevens de plicht om het pluralistisch en Vlaams karakter van een Vlaamse publieke omroep te vrijwaren/beschermen. En precies hierin is de VRT censor uit de bocht gegaan. Overigens bewijst Dalle, lid van een loser partij (CD&V), dat hij als minister, de sensibiliteiten van de kiezer en de publieke opinie op een arrogante manier straal negeert. Dat resultaat krijg je, wanneer politici die het vertrouwen verliezen van de kiezer, zich vastklampen aan de macht via dubieuze partijcoalities. Opnieuw zijn de Vlamingen de dupe van hun vreedzaam karakter.

Plaats een reactie

Delen