Fedasil workers give information at a center for the registration of Ukrainian refugees, at the Palace 8 hall of Brussels expo, Monday 14 March 2022. The center is opened to welcome Ukrainians fleeing their country after the Russian invasion.

Uncategorized

Meer dan 1.000 opvangplaatsen tekort voor Oekraïners

Wannes Neukermans

Het aantal lokale opvangplaatsen voor Oekraïners op de vlucht lijkt in Vlaanderen stilaan op te drogen. In het transitcentrum Ariane, in Sint-Lambrechts-Woluwe, verblijven 1.070 vluchtelingen die geen plek vinden om naartoe te gaan, schrijven de kranten van Mediahuis maandag.

Er zitten momenteel 1.070 Oekraïense vluchtelingen vast in het transitcentrum Ariane in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat centrum werd opgezet door het Rode Kruis Vlaanderen in opdracht van Fedasil, als een tussenstop tussen de ­registratie aan de Heizel en een van de lokale opvanginitiatieven. De doorverwijzing moest gebeuren door Fedasil, maar vorige week wierp de instelling de handdoek in de ring.

Grote druk

In een brief aan de bewoners van het centrum stelt Fedasil dat het niet in staat is om over de brug te komen met opvangplaatsen voor de vluchtelingen. Het vraagt hen om zelf op zoek te gaan naar een permanente woonplaats. Omdat het centrum slechts voor 1.500 mensen een tijdelijke plek heeft, dreigt de hele opvangketen in elkaar te vallen als aan de oproep geen gevolg wordt gegeven. Nochtans is het erg moeilijk om op eigen houtje een woonst te vinden ­zonder inkomen en toegang tot een bank.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/04/vlaanderen-vangt-grootste-deel-oekraiense-vluchtelingen-op/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Meer dan 1.000 opvangplaatsen tekort voor Oekraïners”

  1. Kunnen onze excellenties van de zes regeringen,parlementairen,senatoren…… bij wijze van voorbeeld geen Oekraïners opvangen?!Hoeveel vluchtelingen vangt de koninklijke familie op in hun paleizen en vastgoed dat ze bezitten?In het (ongebruikte) kasteel van Ciergnon zal er toch wel wat plaats zijn zeker?

  2. In Rusland is meer plaats. Alles zins meer dan in België. België is vol. Sluit de grenzen voor asiel, tenzij Afrikanen en Arabieren ten lande vrijwillig hun plaats willen afstaan aan Oekraïners.

Plaats een reactie

Delen