MMA-vechtster beschuldigt UFC-tegenstander van vuil spel na gebroken arm

Instagram @missjessyjess

Uncategorized

MMA-vechtster beschuldigt UFC-tegenstander van vuil spel na gebroken arm

Carl Deconinck

De Australische Jessica-Rose Clark verloor vorig weekend haar kamp tegen Julija Stoliarenko tijdens UFC 276. Ze hield er een gebroken arm aan over en moet waarschijnlijk onder het mes. Volgens haar is dat het gevolg van vuil spel.

De kamp was al na 42 seconden in de eerste ronde in de T-Mobile Arena in Las Vegas voorbij. De bantamgewichten waren snel klaar nadat Stoliarenko en stevige armklem zette. Iets te stevig, zo blijkt, want Clark brak haar arm. Die laatste beloofde sterker dan ooit terug te keren, maar op Instagram moest ze toch iets kwijt.

(Lees verder onder de Instagrampost.)

“Nou, dat was klote. Ik kom net terug uit het ziekenhuis. Ik moet waarschijnlijk geopereerd worden aan mijn elleboog”, zei Clark. “Ze deed echt goed werk door mijn arm te blijven klemmen nadat ik afklopte, maar dat is prima. Het is wat het is. Ik voelde me geweldig. Ik heb de hele tijd in het ziekenhuis gehuild, maar ik voel me goed. Het is begrijpelijk dat ik er kapot van ben, maar ik heb alles goed gedaan dit kamp. Ik laat me opereren, genees en kom terug om beter te worden – meer kan ik niet doen.”

Stoliarenko was niet onder de indruk. Negen van haar tien overwinningen waren er door het klemmen van de arm van haar tegenstanders. De Litouwse won haar eerste UFC-kamp nadat ze eerder drie keer op rij verloor. “Als ik een submission krijg, ga ik hem breken totdat mensen het stoppen”, vertelde Stoliarenko de media na het gevecht. “Natuurlijk wil ik mijn tegenstanders niet verwonden, maar het is aan hen wanneer ze moeten afkloppen. Als ze niet tikt, ga ik mijn werk doen.”

Bekijk hieronder het gevecht:

https://youtu.be/ovpN9ZYcaJM

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen