Nate Diaz jaagt dopingcontroleur weg terwijl hij weed rookt

screenshot instagram nate diaz

Uncategorized

Nate Diaz wacht zware dobber bij afscheidsgevecht

Carl Deconinck

Vorige week slaakte UFC-veteraan Nate Diaz nog een noodkreet in de pers. Hij kreeg zijn laatste gevecht bij de UFC maar niet. Nochtans wil hij dat afwerken zodat hij kan vertrekken en nieuwe uitdagingen kan opzoeken. De UFC schotelde hem een erg moeilijke kamp voor.

Er zou een officieel akkoord zijn. Namens de UFC maakte Hunter Cambell aan de Amerikaanse sportzender ESPN bekend dat Diaz niemand minder dan Khamzat Chimaev tegenover zich krijgt. Khamzat heeft de Zweedse nationaliteit en is van Tsjetsjeense komaf. Hij staat dicht bij de omstreden president van de republiek, Ramzan Kadyrov.

Khamzat staat gekend als een rijzende ster en is ongeslagen in zijn carrière. Het is niet het gevecht dat men had verwacht. Bij de fans van Diaz komt er dan toch ook wel wat kritiek. Velen hadden hem graag zien vertrekken na een derde ronde tegen Conor McGregor. Diaz heeft echter geen kamp meer kunnen winnen sinds 2019. Zijn vertegenwoordiger, Zach Rosenfield, zei dat dit gevecht er een was waar Diaz al sinds april om vroeg.

“Ik zal Nate Diaz zijn begrafenis verzorgen bij de UFC”, liet Chimaev weten aan ESPN. Het gevecht wordt de hoofdkamp van UFC 279. Chimaev is torenhoog favoriet. Bij de gokkantoren kan je heel grote bedragen winnen wanneer je inzet op Diaz, terwijl je omgekeerd al veel moet inzetten om een beetje geld te rapen bij winst voor de Tsjetsjeen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen