Nate Diaz wil weg uit UFC, dat hem niet lijkt te laten vertrekken

Screenshot YouTube

Uncategorized

Nate Diaz wil weg uit UFC, dat hem niet lijkt te laten vertrekken

Carl Deconinck

Nate Diaz is, ondanks enkele verliespartijen de jongste jaren, nog steeds een naam die veel volk trekt bij de UFC. Hij is contractueel echter maar 1 gevecht verwijderd van een vertrek van de organisatie. Hij is geïrriteerd dat de UFC lijkt te aarzelen.

De Amerikaanse vechter heeft een zekere aanhang bij de fans van de sport. De vechter heeft een eigen stijl in de ring, maar ook een heel eigen karakter. Bovendien vocht hij ook twee keer tegen de zeer populaire McGregor. Hij won de eerste wedstrijd en verloor de tweede. Maar richting het einde van zijn carrière verloor hij wel vaker.

Nu is hij 37 jaar en wil hij stoppen bij de UFC. Volgens zijn contract moet hij nog één gevecht leveren, en er zijn tegenstanders genoeg die willen meedoen, maar er lijkt weinig te gebeuren. Diaz en de UFC wijzen naar elkaar. Diaz lijkt het echter beu te zijn. Hij zegt geen interesse te hebben in meer geld en wil gewoon andere dingen gaan doen. Hij moet nu echter nog steeds elke dag trainen omdat hij beschikbaar moet zijn voor zijn werkgever. Diaz zegt dat zijn geduld nu op is. Hij wil zo snel mogelijk vechten. “Juli, augustus ten laatste en ik ben weg. Desnoods vecht ik vanavond.” Veel stemmen fluisteren dat hij het nadien tegen Jake Paul wil opnemen in de boksring.

De Amerikaan had trouwens ook opvallend commentaar klaar over Chabib Noermagomedov. De gepensioneerde vechter uit Dagestan kreeg recent zijn plek in de UFC Hall of Fame, maar daar is Diaz niet mee akkoord. Hoewel Chabib 20 wedstrijden ongeslagen bleef en enkele grote namen uitschakelde, vindt Diaz hem een “bange vechter”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen