Paddy 'The Baddy' Pimblett (bron: PhotoNews)

Uncategorized

Paddy Pimblett geeft zeer pittige persconferentie voor UFC London: “Zelfs mijn dode oma zou winnen van hem”

Carl Deconinck

Zaterdag vindt UFC London plaats. Hoofdaffiche is de Amerikaan Curtis Blaydes tegen de Engelse Tom Aspinall. Maar een andere Engelsman gaat nu al met de meeste aandacht lopen na een explosieve persconferentie.

Paddy Pimblett is een rijzende ster binnen de UFC en neemt het in UFC London op tegen Jordan Leavitt. Leavitt had eerder al gezegd dat hij Paddy twee keer wil verslaan, terwijl ze allebei nog jong zijn. Ook vertelde hij dat het zelfvertrouwen van Paddy niet echt lijkt. Leavitt verwacht te winnen en beloofde te zullen twerken na de overwinning.

Die uitspraken lijken in het verkeerde keelgat te zijn geschoten bij Pimblett. Die reageerde zeer fel en gaf aan nooit zo kwaad te zijn geweest op een tegenstander als nu. “Ik zal hem teabaggen. Ik zal hem teabaggen alsof het Modern Warfare 2 is. Ik ga op en neer gaan, zo dicht mogelijk bij zijn hoofd zonder dat de ref tussenkomt.” Teabaggen is een activiteit uit de gamewereld waarbij spelers een seksueel aandoende handeling stellen tegenover een verslagen vijand.

(Lees verder onder de tweet.)

Respect

“Hij kan geen slag uitdelen, zelfs niet wanneer zijn leven ervan afhangt. En die probeert dan stoer te praten… mijn oma is dood, en zij zou hem afmaken.” Het is de eerste keer, aldus Pimblett, dat hij zo boos is op zijn tegenstander voor een gevecht. De vorige tegenstanders toonden meer respect. “Hij is een kleine meid en ik zal hem daar slagen voor geven. Ik ging nog nooit naar een gevecht om mijn tegenstander pijn te doen, maar ik zal hem pijn doen. Wanneer ik de kans krijg zal ik hem in twee breken met mijn ellenboog of zijn gezicht een nieuw uitzien geven.”

Met dat felle taalgebruik doet de vechter uit Liverpool sterk denken aan Conor McGregor, die ook de stevige uitspraken niet schuwt. Het lijkt ook te helpen voor de populariteit. Pimblett staat daarnaast ook gekend voor zijn gewichtsschommelingen. Naast de bijnaam ‘The Baddy’ noemen sommigen hem ook ‘The Fatty’. Na de weging haalde hij uit naar mensen die over zijn gewicht spraken en zei dat ze zijn kont konden kussen. Bij de UFC is hij voorlopig ongeslagen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen