PAL EROP #17 - Tom Van Grieken en Arthur van Amerongen

Tom Van Grieken. Foto: PAL NWS

PAL CAST

PAL EROP #17 – Tom Van Grieken en Arthur van Amerongen

Stijn Derudder

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken geeft zijn mening over rector Van Goethem en voormalig staatssecretaris Sammy Mahdi, en Nederlandse journalist en auteur Arthur Van Amerongen praat over de toegenomen islamisering van Europa. De nieuwste aflevering van PAL EROP, aflevering 17, met gastheer Stijn Derudder is nu overal te beluisteren.

Op de Universiteit Antwerpen schorste rector Herman Van Goethem een professor en een assistent wegens volgens hem “ontoelaatbare” uitspraken. U hoort Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken over wat hij van die schorsing en van rector Van Goethem vindt.

Totalitaire toestanden aan de Universiteit van Antwerpen, vertelt opiniemaker en analist Jurgen Ceder. Hij heeft het over welke uitspraken geleid hebben tot de schorsing, wat de rol is van universiteiten en wat de reactie was van minister van Onderwijs Ben Weyts.

Beleid Sammy Mahdi

Gedurende 21 maanden stond Sammy Mahdi aan het hoofd van het departement Asiel en Migratie. Nadat hij werd verkozen tot voorzitter van zijn partij volgde zijn kabinetschef Nicole de Moor hem op. We vroegen aan Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wat hij vond van Sammy Mahdi als staatsecretaris.
Journalist Wannes Neukermans vertelt ook nog even hoe Sammy Mahdi het departement Asiel en Migratie achterlaat voor z’n opvolger. Wat is er bijvoorbeeld gebeurd met het zogenaamde ‘Migratiewetboek’? U hoort ’t van Wannes Neukermans.

Safari Eurabia

Nederlandse journalist Arthur van Amerongen toert momenteel door Europa. Daarbij schetst hij een beeld van de toegenomen islamisering van ons continent. Net als in zijn bekende boek ‘Brussel Eurabia’ uit 2008, is hij niet bang voor wat controverse bij zijn nieuwe boek, ‘Safari Eurabia’, dat in het najaar uitkomt. In 2008 voorspelde hij al aanslagen. En er zullen er nog volgen, hoofdzakelijk op homo’s in West-Europa, zegt Van Amerongen. U hoort hem vertellen hoe onlangs acht asielzoekers een aanslag wilden plegen op de Amsterdamse Gay Pride. Ook de rol van de media in de islamisering komt aan bod.

België werkt niet

Verder komen ook nog aan bod dat “het huidige Belgische systeem niet werkt” volgens N-VA-Vlaams Parlementslid Karl Vanlouwe (in de Werkgroep Institutionele Zaken), België zal zo’n 1,4 miljard euro minder uit het coronaherstelfonds krijgen dan eerst werd geraamd en heel wat nieuws uit het buitenland met onder andere chef politiek Michaël Vandamme over de recente NAVO-top in Madrid. Eindigen doen we met de antwoorden op onze vraag van de week.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “PAL EROP #17 – Tom Van Grieken en Arthur van Amerongen”

  1. Kunnen we eens artikeltje schrijven over het kiesgedrag der VB (en NVA) in het Europarlement?
    Systematisch stemt VB hier TEGEN?! Belastingfraude en belastingontwijking, beëindigen belastingvrijstellingen voor kerosine en maritieme brandstoffen, heffingsgrondslag voor de vennootschapsbelasting, zwarte lijst belastingparadijzen, …Tegen , tegen tegen en tegen.
    Misschien kan men dat hier eens uitspitten?

Plaats een reactie

Delen