Paus Franciscus. Foto Shutterstock

Paus Franciscus. Foto Shutterstock

Uncategorized

Paus roept jonge Europeanen op om minder vlees te eten

Simon Segers

Paus Franciscus heeft zich in een brief gericht tot de deelnemers van de EU Youth Conference, die momenteel plaatsvindt in Praag. Hierin moedigt hij de jeugd aan om een sober leven te leiden, door bijvoorbeeld minder vlees te eten.

De paus richt zich tot jonge mensen omdat zij volgens hem “gevoelig zijn voor milieukwesties”. Hij moedigt hen aan om een “breed perspectief” te hebben zodat niet alleen Europeanen een waardig bestaan kunnen leiden. “Mogen jullie streven naar een leven gekenmerkt door waardigheid en soberheid, zonder luxe en verspilling, zodat iedereen in onze wereld een waardig bestaan kan genieten”, schreef Franciscus. “Er heerst een dringende nood om onze consumptie van fossiele brandstoffen te verminderen, maar ook om andere overbodige zaken te reduceren. In bepaalde delen van de wereld zou het ook op zijn plaats zijn om minder vlees te eten. Dit kan eveneens een bijdrage betekenen voor de redding van het milieu.”

Franciscus verwijst in zijn brief ook naar een eerdere encycliek (pauselijke brief, red.) van zijn hand waarin hij de mensheid oproept om gezamenlijk zorg te dragen van de planeet. Hij prees in het verleden al initiatieven van jongeren die aandacht besteden aan ecologie en duurzaamheid. “Jullie maken vandaag de toekomst”, zo richtte hij zich tot de deelnemers van het Yout4Climate-evenement afgelopen september.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/09/paus-franciscus-prijst-jonge-klimaatactivisten-jullie-maken-de-toekomst-vandaag/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Paus roept jonge Europeanen op om minder vlees te eten”

  1. Deze activistische paus uit Argentinië,waar vlees hoog op het menu staat en een enorme veestapel voor uitvoer naar Europa en China zou beter even zijn hand in eigen boezem steken!

  2. Merci dat jullie allemaal minder vlees eten e. Dat zorgt ervoor dat ik mijn kinderen meer vlees kan serveren voor dezelfde prijs. Ik laat hen ’s avonds geen koolhydraten eten, zodat ze niet vadsig worden of hyperactief zijn net voor bedtijd. Enkel vlees en een groentenslaatje en de koolhydraten voor de middag. Dan kan je uw kinderen volstoppen met koolhydraten zodat ze later diabetes krijgen en al overgewicht hebben voor ze volwassen worden, en op hun beurt hun kinderen programmeren om hetzelfde te doen.

Plaats een reactie

Delen