Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden islamistische aanslag voor te bereiden

Bron. Shutterstock

Binnenland politiek

Premier De Croo wuift kritiek meerderheid op pensioenakkoord weg: “Ruis en achtergrondgeluid”

Anton Schelfaut

Premier Alexander De Croo (Open Vld) noemt de kritiek van de meerderheidspartijen op het pensioenakkoord “ruis en achtergrondgeluid”. In De Ochtend op Radio 1 verweet hij in het bijzonder coalitiepartner cd&v “een gebrek aan volwassenheid”. “Als je een beslissing neemt, moet je die daarna ook verdedigen”, benadrukte hij.

Premier De Croo was donderdagochtend te gast in De Ochtend op Radio 1. Daar pareerde hij de “verbazende” kritiek op het pensioenakkoord van de federale regering. “Als je een beslissing neemt, moet je die daarna ook verdedigen. Dat is een vorm van volwassenheid”, sneerde hij. “De partijvoorzitters hebben allemaal een vicepremier die in de regering zit en het akkoord mee heeft vormgegeven. Vanuit mijn standpunt is hun kritiek ruis en achtergrondgeluid. Wat voor mij telt, is de beslissing die de vicepremiers en ik hebben genomen.”

“Belangrijke stap vooruit”

https://redactie.palnws.be/2022/07/jean-marie-dedecker-kritisch-voor-pensioenakkoord-geschreven-en-gedrukt-met-donkerrode-inkt-van-de-ps/

Het pensioenakkoord is voor De Croo “een belangrijke stap vooruit”. “We bieden zekerheid op twee dimensies. Ten eerste bieden we de zekerheid dat werken loont. Mensen die werken krijgen meer pensioen”, legde hij uit. “Maar je moet ook zekerheid bieden voor het pensioensysteem. De zwakte van ons pensioensysteem is dat er te veel mensen zijn die een pensioen krijgen en bijna niet gewerkt hebben.”

Desalniettemin erkende De Croo dat er nog stappen zullen moeten worden gezet. “Pensioenhervormingen in ons land worden stap voor stap uitgevoerd. De reden waarom je dat op die manier doet, is omdat pensioenen de toekomst van de mensen omhelzen”, schetste hij. “Dat je op een doordachte en behoedzame manier die hervormingen doorvoert, is de logica zelve. Deze hervorming ligt in het verlengde van voorgaande hervormingen.”

“Gebrek aan volwassenheid”

De Croo verweet cd&v, en in het bijzonder Kamerlid Nahima Lanjri, “een gebrek aan volwassenheid”. Die laatste vond dat het akkoord goede maatregelen bevat, maar noemde het geheel “een voorgerecht” of “een borrelhapje”, maar zeker niet de hoofdschotel. “Als je een beslissing neemt door middel van je vicepremier, kan je daar daar nadien moeilijk afstand van nemen”, hekelde de premier. “Wie denkt dat je in het parlement je partijprogramma voor 100 procent kan realiseren, heeft weinig begrepen van het leven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Premier De Croo wuift kritiek meerderheid op pensioenakkoord weg: “Ruis en achtergrondgeluid””

  1. “… gebrek aan volwassenheid” en “… heeft weinig begrepen van het leven”: Sander van Brakel en omliggende gehuchten wordt met het zomerreces (en zijn toekomstige postje) binnen handbereik lyrisch en hoogdravend. De vergelijking door Koen Geens van Van Petegem met Odysseus is ook van dat kaliber.
    Misschien is er meer aan de hand en hebben die politiekers met de Gentse burgemeester in het rijtje gestaan op de Gentse feesten.

Plaats een reactie

Delen