Vlaanderen verantwoordelijk voor 80 procent van Belgische export

Havenhuis van Antwerpen. Shutterstock

Uncategorized

Rik Torfs: “Sommigen vinden hun woke-ideologie belangrijker dan mensenrechten”

Redactie PAL

Voormalig KU Leuven-rector Rik Torfs heeft zich op Twitter opnieuw uitgesproken tegen woke en de mensen die deze ideologie aanhangen. Volgens Torfs zijn er binnen de EU namelijk heel wat mensen die hun woke-ideologie belangrijker vinden dan gelijke mensenrechten voor iedereen.

Rik Torfs, kerkjurist en voormalig rector van de KU Leuven, spreekt zich op sociale media geregeld uit tegen woke en de doorgeslagen aandacht voor sociale rechtvaardigheid. Dat deed hij vandaag opnieuw, naar aanleiding van de berichtgeving over nieuwkomers die hun geloof boven de wetten van de EU stellen. Zo’n 9 procent van de burgers van de tweede generatie met een herkomst buiten de EU vindt namelijk dat de wet overtreden mag worden wanneer er een conflict bestaat tussen de wet en religie.

Torfs ziet daarin een parallel met mensen die aanhanger zijn van de woke-ideologie. “Negen procent nieuwkomers van buiten EU stelt geloof boven wet”, herhaalt hij in zijn tweet. “Niet fraai. Maar er zijn ook mensen binnen de EU die hun woke-ideologie belangrijker vinden dan gelijke mensenrechten voor iedereen”, stelt hij.

(Lees verder onder de tweet.)

Dat bericht volgde hij enkele uren later op met een sneer naar al wie op de tenen getrapt zou zijn door zijn tweets. “Hoe sneller mensen zich beledigd voelen, hoe onaantrekkelijker ze doorgaans zijn. Al wil ik hiermee natuurlijk niemand beledigen”, schreef hij.

(Lees verder onder de tweet.)

Schijnbare erfzonde

Ook in het verleden heeft Torfs zich al tegen woke uitgesproken. Zo gaf hij enige tijd gelden aan dat men zich niet mag laten verlammen door een schijnbare erfzonde. “In theorie zijn de meeste mensen tegen het woke-denken”, schreef hij. Toch zijn veel mensen er onbewust vatbaar voor. “En toch sluipt het vaak langzaam hun leven binnen en leidt het tot een sluimerend schuldgevoel.” Volgens Torfs zou dat het vrije denken belemmeren. “Laat u niet belasten door een schijnbare erfzonde die een open geest niet stimuleert maar juist verlamt”, gaf hij toen mee.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/03/rik-torfs-over-wokedenken-laat-u-niet-belasten-door-een-schijnbare-erfzonde-die-een-open-geest-verlamt/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Rik Torfs: “Sommigen vinden hun woke-ideologie belangrijker dan mensenrechten””

  1. Wokers kunnen niet meer (na)denken. Ze reageren als het hondje van Pavlov tegenover iedereen die anders denkt. Onbewust voelen ze aan dat enig gehoor verlenen aan tegenspraak hen voor schut zal zetten, hun instinct als het ware. Hun kuddegeest uit zich in het zich opsluiten in hun eigen gelijk en het in de aanval gaan bij het minste vermoeden van onraad.

  2. De linkerzijde verving het geloof in Christus door het geloof in maakbaarheid. De erfzonde van het paradijs door de erfzonde van de kolonisatie. Hel en duivel door racisme en fascisme. De vroegere pastoors werden de huidige journalisten. De wekelijkse zondagspreken de huidige media. Een zaak bleef dezelfde. Het behoud van de macht.

  3. Het zou mooi zijn mocht dhr. Torfs zijn (ex) confraters in Gent en Antwerpen even wijzen op de absurde houding die ze aannemen door dat wokeracisme achterna te lopen.

Plaats een reactie

Delen