Professor rechten Khiara Bridges (Bron: Youtube)

Cultuuroorlog

Senator beschuldigd van transfobie: “Niet enkel vrouwen kunnen zwanger raken”

Redactie PAL

In een hoorzitting voor de Amerikaanse Senaat over het recht op abortus is een senator door een professor van UC Berkely beschuldigd van transfobie omdat hij niet mee wou gaan in de redenering dat zwangerschappen niet beperkt zijn tot vrouwen. “Dit zet de deur open voor geweld tegen transgenders”, stelde de professor.

Senator Josh Hawley (R) kruiste afgelopen week de degens met Khiara Bridges, professor rechten aan de Universiteit van Berkely tijdens een hoorzitting over het recht op abortus. Dat recht werd eerder deze maand namelijk op federaal niveau beperkt, nu het Hooggerechtshof beslist heeft dat het aan de individuele staten is om te beslissen of ze abortus al dan niet willen toestaan. Enkele conservatieve staten hebben daarop onmiddellijk beperkende maatregelen genomen.

Verduidelijking

De discussie begon toen Hawley een verduidelijking vroeg aan Bridges. “Wanneer u spreekt over ‘mensen die zwanger kunnen worden’, heeft u het dan over vrouwen?”, vroeg hij aan de professor rechten. Daarop reageerde Bridges ontkennend. “Veel vrouwen, waaronder cisgender vrouwen, kunnen zwanger worden”, stak ze van wal. “Maar ook veel cisgender vrouwen kunnen dat niet. Daarnaast zijn er ook transgender mannen of non-binaire mensen die de capaciteit hebben om zwanger te raken.”

Transfoob

“Dit is dus niet echt een kwestie van vrouwenrechten?”, vroeg Hawley daarop. Daarop reageerde Bridges dat het best mogelijk is dat zowel vrouwen als andere groepen door een bepaalde problematiek geraakt worden. “Ik wil daarnaast ook aangeven dat je vragen transfoob zijn en de deur open zet naar geweld tegen transgenders omdat het hun bestaan niet erkent”, stelde ze.

Hawley was het echter niet eens met die beschuldiging. “Zeg je nu dat ik geweld naar transgenders faciliteer door te vragen of enkel vrouwen zwanger kunnen worden?” Bridges gaf geen duidelijk antwoord op die vraag, maar verwees naar de zelfmoordcijfers onder transgenders. “Eén op de vijf transgenders heeft al zelfmoord proberen plegen doordat mensen blijven ontkennen dat ze bestaan”, besloot ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Senator beschuldigd van transfobie: “Niet enkel vrouwen kunnen zwanger raken””

  1. De universiteit van Berkely is de linkse universiteit bij uitstek.
    Die professor dient dringend professionele hulp te gaan zoeken vooraleer het te laat is.
    Volgens mij zijn ze in de VS helemaal aan het doortrappen!

  2. Kiara (zij, hij, hem, hun…..sic) zou misschien beter eens nadenken over al de miserie en problemen die zij veroorzaakt door al die ombouwen aan te moedigen en te verdedigen.

  3. Hoe zou een transgender dan wel zwanger geraken ? Door de HeilIge Geest verwekt zoals bij de Maagd Maria ? Het zoveelste bewijs dat wokeness een pathologisch ontaarding is die absoluut met stok & wortel dient uitgerukt te worden.

  4. Hoog tijd dat een echte wetenschapper ginds een cursus anatomie, gynaecologie en embryologie gaat geven. Zot zijn doet geen zeer, zei mijn grootvader altijd, het kan soms wel erg jeuken.

  5. Inderdaad, als je in je schoot een kleine mens tot ontwikkeling kan laten komen, dan ben je een vrouw. Biologisch gesproken dan. Wat er in je hoofd omgaat heeft niets met dit biologisch feit te maken. Vrouw, is geen scheldwoord, maar de erkenning van de capaciteit tot het dragen en laten groeien van een toekomstig lid van onze mensenmaatschappij. Wie vindt dat het woord vrouw transfoob is, moet zich afvragen of de semantiek voorrang heeft op de biologische realiteit. Wie zich als transgender afzet tegen die benaming is eigenlijk een racist en een negationist van de wetenschap. Je kan evengoed beweren dat de aarde plat is of de evolutietheorie ontkennen.

  6. en waar zit ons allergeliefde taalverberaarster die het verder dan dat niet geschopt heeft in haar commentaren? Op verlof Liesbetje? Kom maar rap terug: het gaat hier ook over jou eierstokken.

Plaats een reactie

Delen