Foto: Belga

Binnenland politiek

Sint-Jans-Molenbeek voert belasting van 5.600 euro in per zelfscankassa

Belga Press Agency

Supermarkten in Sint-Jans-Molenbeek zullen dit jaar een belasting van 5.600 euro moeten ophoesten per zelfscankassa. De gemeenteraad van de Brusselse gemeente heeft daarvoor het licht op groen gezet. Het is een poging om de rampzalige begrotingscijfers van de gemeente op orde te krijgen en kadert in een hele reeks nieuwe belastingen.

Een zelfscankassa is een apparaat waarmee de klant zelf zijn aankopen scant en voor de betaling zorgt. Volgens burgemeester Catherine Moureaux (PS) heeft de invoering van die kassa’s gevolgen voor het werk zelf, omdat de klant taken uitvoert die vroeger voor het personeel waren weggelegd. “Bovendien valt niet te ontkennen dat deze regelingen, die uitsluitend door supermarkten worden opgezet, gevolgen hebben voor de sociale samenhang in wijken waar veel ouderen wonen, omdat er geen contact is tussen klanten en werknemers.”

Schepen van Financiën Georges Van Leeckwyck merkt op dat de gemeente, in deze moeilijke begrotingscontext voor Sint-Jans-Molenbeek en de meeste andere Brusselse gemeenten, haar middelen heeft “gediversifieerd”. “Deze nieuwe belasting maakt deel uit van deze aanpak. We hebben ook een belasting op professionele filmopnames ingevoerd en de belasting op reclame in de openbare ruimte hervormd”, aldus de schepen.

https://redactie.palnws.be/2022/06/financiele-malaise-op-alle-beleidsniveaus-in-brussel-hoofdstad-van-belgie-heeft-drie-vierde-van-het-jaar-geen-begroting/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

8 gedachten over “Sint-Jans-Molenbeek voert belasting van 5.600 euro in per zelfscankassa”

  1. Anno 2019 had deze kaviaarsocialiste zelf (www.cumuleo.be) Maximaal aantal gecumuleerde mandaten, ambten en beroepen:
    ⇒ Alle: 14
    ⇒ Bezoldigd: 2
    ⇒ Onbezoldigd: 12
    Totaal: van 215.618,57 tot 265.136,57 euro bruto
    Leg dat maar eens uit aan de bedrijven.

  2. waarom een belasting heffen,laat ze alles meenemen zonder te betalen,de lege winkel kan dan dienst doen als opvangplaats voor migranten,criminelen,drugsdealers en snuivers en dan af en toe een brandje om de boel te zuiveren,pompiers mogen toch niet ingrijpen.

Plaats een reactie

Delen