Shutterstock

Uncategorized

22-jarige Deense schutter doodt en verwondt verschillende mensen in Kopenhagen

Belga Press Agency

Bij de schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Een verdachte, een 22-jarige Deen, is opgepakt. Dat heeft de Deense politie zondagavond gezegd op een persconferentie. Over zijn motief is nog niets bekend. De man was “slechts zijdelings” bekend bij de politie.

De schietpartij vond plaats in het winkelcentrum Fields op het eiland Amager, gelegen tussen het stadscentrum van Kopenhagen en de luchthaven. De politie kreeg om 17.30 uur melding van het incident en ging massaal ter plaatse. In de buurt bevindt zich ook de Royal Arena, waar zondag een uitverkocht concert van de Britse zanger Harry Styles is gepland.

Motief niet bekend

Minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat heeft Søren Thomassen, hoofdinspecteur van de politie, in de nacht van zondag op maandag meegedeeld. Drie mensen zijn zwaargewond en bevinden zich in kritieke toestand, zegt Thomassen nog. Een van de overleden slachtoffers is een man van veertig tot vijftig jaar oud. De twee andere dodelijke slachtoffers zijn jongeren. Het belangrijkste ziekenhuis van Kopenhagen, Rigshospitalet, ving een “kleine groep patiënten” op. Het ziekenhuis heeft extra personeel ingeschakeld, onder wie chirurgen en verpleegkundigen.

De politie pakte snel de dader op. Het gaat om een 22-jarige Deen. Over zijn motief is nog niets bekend. Volgens Thomassen zijn er geen aanwijzingen dat er meerdere daders waren. “Er is geen bewijs in het onderzoek, in de documenten of de getuigenverklaringen dat aantoont dat het hier om terreur gaat”, zei Thomassen. Alles lijkt erop dat de vermoedelijke schutter alleen handelde. In het verleden zocht hij al psychiatrische hulp.

De burgemeester van Kopenhagen, Sophie H. Andersen, reageerde geschokt op de gebeurtenissen. “Het is verschrikkelijk. We weten nog niet hoeveel mensen gewond of overleden zijn, maar het is zeer ernstig”, aldus Andersen eerder zondagavond op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

13 gedachten over “22-jarige Deense schutter doodt en verwondt verschillende mensen in Kopenhagen”

  1. Als je burgemeester na een schietpartij bij klaarlichte dag ’s avonds nog niet kan zeggen hoeveel mensen er dood of gewond zijn, wie de slachtoffers zijn, wat hun namen zijn en precieze leeftijd is, maar wel de drama toer opgaat op Twitter zonder dat families weten welke geliefden nooit meer aan tafel zullen eten, dan weet je dat je een verkeerd persoon hebt gekozen om als burgervader te dienen.

Plaats een reactie

Delen