UFC 277 geplaagd door vechters die moeten afzeggen, topaffiche blijft

Screenshot affiche YouTube via UFC

Uncategorized

UFC 277 geplaagd door vechters die moeten afzeggen, topaffiche blijft

Carl Deconinck

Op 30 juli vind UFC 277 plaats in het American Airlines Center in Dallas. De hoofdaffiche is een gevecht tussen Julianna Peña en Amanda Nunes. Hoewel niets die kamp in de weg lijkt te staan, is dat een ander verhaal voor de rest van de affiche.

Heel wat andere namen die normaal gezien over minder dan twee weken het beste van zichzelf zouden moeten geven, zijn al afgevallen en vervangen. Zo kan Justin Tafa niet strijden tegen Don’Tale Mayes. In zijn plaats komt Hamdy Abdelwahab, afkomstig uit Egypte en nog maar net getekend bij UFC.

Visum niet in orde

Een andere naam die verdwijnt is die van Ignacio Bahamondes. Hij kreeg zijn visum niet in orde. Zijn tegenstander, Ludovit Klein zal daarom een week vroeger moeten vechten, bij UFC Fight Night 208 in Londen, komende zaterdag. Klein zal het daar opnemen tegen Mason Jones.

Ji Yeon Kim ziet Mariya Agapova uitvallen en krijgt als vervangster Joselyne Edwards tegenover zich. Ook Diego Ferreira trekt zich terug. In zijn plaats komt Rafa Garcia die zal vechten tegen Drakkar Klose. Tenslotte trekt Ramiz Brahimaj zich terug. Hij heeft last van een blessure, als vertelde hij nog niet dewelke. Zijn tegenstander, Michael Morales wacht nu op een nieuwe tegenstander, al is die nog niet bekend.

De verwachtingen rond de hoofdaffiche blijven hoog. Peña en Nunes vochten hun laatste wedstrijd tegen elkaar, op 11 december 2021. Peña was toen de underdog, maar won verrassend tegen de regerend kampioene bij de bantamgewichten. Die laatste is nu uit op wraak. Beide vrouwen zijn van plan om te bewijzen wie de beste is.

https://youtu.be/SYUXrBSdcKk

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen