UFC London blijkt grotendeels teleurstelling

Affiche UFC London

Uncategorized

UFC London blijkt grotendeels teleurstelling

Carl Deconinck

Afgelopen weekend vond UFC London plaats. Het evenement kwam er nadat in maart een zeer succesvolle editie plaatsvond in de Britse hoofdstad. Maar zaterdag kon men nooit het niveau en de opwinding bereiken van de vorige keer.

UFC London werd gekenmerkt door worstelen, waardoor het spektakelgehalte sowieso wat zakt. Negen van de veertien wedstrijden hadden het oordeel van de jury nodig. Tot overmaat van ramp viel de hoofdaffiche helemaal in het water. De thuisvechter, Tom Aspinall, zakte al na enkele seconden door zijn knie en moest geblesseerd opgeven.

Aspinall had nochtans een mooie aanloop gekend, met acht overwinningen op rij. Het gevecht moest hem op weg helpen naar een titelgevecht. Maar na vijftien seconden schoot er iets in de knie van Aspinall en moest hij afhaken. De scheidsrechter stopte de wedstrijd en officieel eindigde hij als technische knock-out.

Het andere hoofdevenement, Jack Hermansson tegen Chris Curtis, was eerder eenzijdig. Hermansson won makkelijk via de jury na drie rondes. Paddy Pimblett won daarvoor in de tweede ronde. Er kwam vooral veel worstelen aan te pas. Na de wedstrijd gaf Pimblett wel een opmerkelijke toespraak. Hij verloor namelijk kort voor de wedstrijd een vriend die zelfmoord pleegde. Pimblett riep op om te spreken wanneer je duistere gevoelens hebt en hulp te zoeken.

(Lees verder onder de tweet.)

Teleurstellingen

Een ander gevecht dat kijkers moest lokken, was dat tussen de Oekraïner Nikita Krylov en de bekende Alexander Gustafsson. Maar Gustafsson vocht een slechte partij en kreeg vooral veel slaag. Na één minuut en zeven seconden was hij al verloren via KO. Zijn vierde verlies op rij. De laatste tien wedstrijden kon hij maar drie keer winnen. Molly McCann won dan weer makkelijk tegen Hannah Goldy door een knappe ellenboog. Na de wedstrijd liet ze zich opmerken door “fuck the torries” te roepen. Een politiek statement dat volgens velen niet echt thuishoort in de sport.

Een andere partij het vermelden waard is die van Volkan Oezdemir tegen Paul Craig. Craig probeerde namelijk niet anders dan zijn tegenstander naar de grond te trekken om te worstelen. Oezdemir verdedigde echter goed, waardoor er in feite weinig tot niets gebeurde. UFC London kende zo meer teleurstellingen dan nodig.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “UFC London blijkt grotendeels teleurstelling”

  1. Het probleem met de UFC tegenwoordig is dat de huidige generatie vechters zoals Paddy Pimblet en Molly McCann overhyped worden in de hoop om hen zo rendabel te maken als Conor McGregor. De nieuwe vechters lopen met een ego rond die hun skills niet kunnen waarmaken, terwijl de oudere vechters die wel uitverkopen en goede pay-per-views wegzetten geboycot worden omdat het businessmodel vd UFC ” a young man’s sport is”. Je krijgt dan middelmatige vrouwelijke atleten zoals Molly die claimen dat ze de beste vrouwelijke atlete in gevechtssport ooit is terwijl de fans het verschil zien tussen wat geclaimd wordt en wat werkelijkheid is. Je kan niet een wereldwijd rechts-conservatief publiek geld laten betalen om een middelmatige Molly na een middelmatige wedstrijd, F*** de Engelse conservatieven te laten scanderen in een links London. Dat gaat niet goed eindigen.

Plaats een reactie

Delen