Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Uncategorized

Vastgelijmde klimaatactivisten onderbreken Ronde van Frankrijk

Simon Segers

Tijdens de tiende rit van de Ronde van Frankrijk heeft een groep klimaatactivisten zich vastgelijmd en vastgeketend op het parcours. De wielerwedstrijd moest hierdoor tijdelijk worden stilgelegd.

Het ging om een 20-tal demonstranten die op ongeveer 35 kilometer voor de aankomst hun handen aan het wegdek hadden vastgelijmd en Bengaals vuur hadden afgestoken. Alleen Alberto Bettiol kon de blokkade succesvol passeren, maar wanneer de kopgroep en enkele minuten later ook het peloton arriveerden was de baan nog niet vrij. Gezien de onmiddellijke verwijdering van de activisten niet geslaagd was, zette de organisatie de koers dan ook tijdelijk stop. Na ongeveer tien minuten konden de wielrenners de wedstrijd hervatten met de vastgelegde tijdsverschillen voor de onderbreking.

989 dagen

Enkele van de activisten droegen T-shirts met de boodschap ‘We hebben nog 989 dagen over’. De amokmakers verwijzen hiermee naar het aantal dagen dat er volgens hen nog rest alvorens de desastreuze gevolgen van de klimaatverandering niet meer omkeerbaar zijn. Het is niet de eerste keer dat klimaatactivisten zich vastlijmen op publieke plaatsen om aandacht te trekken. Zo werden recent ook verschillende Londense musea gevandaliseerd door leden van de groep ‘Just Stop Oil’.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/britse-klimaatactivisten-just-stop-oil-viseren-bekende-schilderwerken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

11 gedachten over “Vastgelijmde klimaatactivisten onderbreken Ronde van Frankrijk”

  1. Heel simpel, handjes afzagen en laten plakken als voorbeeld, dan is de weg ook snel terug vrij en andere klimaatgekken zullen wel tweemaal nadenken vooraleer ze nog met kol gaan smossen😜😁.

  2. Ze waren wel zo slim op een plaats te gaan staan waar geen volk was anders had het slechter voor hen kunnen aflopen. Mensen hebben het zo stilaan gehad met deze leeghoofden. Anderzijds is het ook nodig deze acties in beeld te brengen om meer afkeer te krijgen onder de bevolking want vergis u niet , deze bende krijgt ruime financiele ondersteuning van oa flaporen als een soros en een leger advocaten staat klaar om indien nodig hen bij te staan. De strijd is nog niet gestreden want de WEF-elite wil uiteindelijk maar één zaak – wij rijk u arm.

  3. Neen, kamaraad Werner, niet doen. Mag ik voorstellen er nog enkele potten lijm voor over te hebben, om hen beter vast te plakken, dan kunnen ze daar ‘for ever’ blijven zitten. We zullen er wel omheen rijden.

Plaats een reactie

Delen