Veganistische moeder veroordeeld voor moord na uithongering 18 maand oude zoon

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Veganistische moeder veroordeeld voor moord na uithongering 18 maand oude zoon

Simon Segers

De 38-jarige Sheila O’Leary uit Florida is door een jury schuldig bevonden aan de moord op haar jongste zoontje Ezra nadat het kind in 2019 stierf aan ondervoeding. Zij zal naar verwachting levenslang krijgen wanneer eind deze maand het vonnis wordt uitgesproken.

Het koppel heeft nog drie oudere kinderen die eveneens tekenen van ondervoeding en ondergewicht vertoonden. Het gezin at naar eigen zeggen enkel rauwe groenten en fruit, hoewel de ouders aan de politie verklaarden dat Ezra ook moedermelk kreeg. Het kind woog ten tijde van overlijden minder dan 8 kilogram, ruim 3 kilogram minder dan gemiddeld. Ezra zou tijdens zijn laatste week zelfs niks meer gegeten hebben.

“Onwetendheid niet van toepassing”

De verdediging hield vol dat het om een ongeluk gaat, maar aanklager Francine Donnorummo is van mening dat het om een chronische toestand ging waardoor “onwetendheid niet van toepassing is in deze zaak”. Haar man wordt naar verwachting later dit jaar berecht voor dezelfde klachten van moord, kindermishandeling en doodslag met verzwarende omstandigheden en verwaarlozing. Het gerecht zal het vonnis voor moeder Sheila op 25 juli uitspreken. Naar verwachting krijgt zij een levenslange gevangenisstraf zonder mogelijkheid op vervroegde vrijlating.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Veganistische moeder veroordeeld voor moord na uithongering 18 maand oude zoon”

  1. Veganisme is nefast, nog gevaarlijker dan vegetarisme. Planten, en VOORAL de zaden van een plant zijn beveiligd tegen tegen opeten. Het is de natuur die je vertelt dat je niet datgene moet opeten waarmee een plant zich heeft voortgeplant. In zaden zitten fytaten, die ervoor zorgen dat de nutriëntenopname verhinderd wordt uit de biomassa die je vreet. Daarom is het zo gevaarlijk om kinderen geen vlees te serveren. Ze hebben goede dierlijke vetten nodig. Ze hebben eiwitten nodig. Ze hebben carnitine nodig. Ze hebben vette vis nodig voor hun cognitieve vermogen. Arm kind. Domme ouders.

Plaats een reactie

Delen