Bron: YouTube

Uncategorized

Verdachte van schietpartij Fourth of July opgepakt: Verontrustende, voorspellende tekeningen op sociale media

Wannes Neukermans

De politie heeft de 21-jarige Robert ‘Bobby E. Crimo III opgepakt voor de schietpartij die maandag in Highland Park, een buitenwijk van de Amerikaanse stad Chicago, aan minstens zes mensen het leven heeft gekost. Dat melden Amerikaanse media.

Volgens de nieuwszender CNN had een agent de vermoedelijke schutter opgemerkt tijdens een verkeerscontrole in het noorden van Chicago. De verdachte sloeg op de vlucht, maar hij kon na een korte achtervolging worden ingerekend in Lake Forest. De arrestatie zelf verliep “zonder incidenten”, meldt de Amerikaanse zender nog.

Gewelddadige tekeningen

De verdachte was eerder al geïdentificeerd als de 21-jarige Robert ‘Bobby’ E. Crimo III. De politie had een grootschalige klopjacht opgezet, waarvoor honderden agenten werden ingezet. De man zou in Highland Park het vuur hebben geopend tijdens een parade die georganiseerd werd naar aanleiding van Onafhankelijkheidsdag. Zeker zes personen zijn om het leven gekomen en 31 mensen raakten gewond. Volgens een woordvoerder van de politie zou de verdachte vanop een dak lukraak op de menigte hebben geschoten. Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid. De man was wel al bekend bij de politie.

Crimo komt uit Highwood, op enkele minuten van de plek waar de schietpartij plaatsvond. Hij zou in een appartement in de achtertuin van zijn ouderlijk huis wonen. Opvallend: zijn vader, Robert Crimo Junior, verloor in 2019 nog de burgemeestersverkiezingen in Highland Park. Zijn familie omschrijft hem als “een stil kind, vaak op zichzelf, eenzaam en rustig”. Hij had geen job, al werkte hij voor de pandemie nog wel in een bakkerij. Robert ‘Bobby’ E. Crimo III was ook op YouTube actief, waar hij onder andere muziek maakte. Ook onderstaande gewelddadige tekeningen zijn afkomstig van zijn YouTube-kanaal. Ook op zijn andere sociale media zijn verontrustende beelden te vinden.

Bron: YouTube

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Verdachte van schietpartij Fourth of July opgepakt: Verontrustende, voorspellende tekeningen op sociale media”

Plaats een reactie

Delen