Foto: Belga

Uncategorized

VIDEO: De Croo houdt lippen stijf op elkaar tijdens ‘Vlaamse Leeuw’ op 11 juliviering

PAL

Maandag trokken de leden van de Vlaamse regering samen met enkele andere politieke prominenten naar het stadhuis van Brussel voor de 11 juliviering. Uiteraard moest het officiële Vlaamse volkslied, ‘De Vlaamse Leeuw’ ook gezongen worden. Hoewel de tekst werd geprojecteerd, weigerde federaal premier De Croo (Open Vld) ostentatief mee te zingen. Ook partijgenote en Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose zong niet mee.

Vlaamse ministers Bart Somers (Open Vld) zong het Vlaamse volkslied wel op volle borst mee, samen met collega-ministers Jan Jambon (N-VA), Hilde Crevits en Benjamin Dalle (cd&v). Dat De Croo niet wilde meezingen, stuit op onbegrip bij verschillende Vlamingen. “Dat hij dan wegblijft”, reageert Theo Francken. “Hij zal aan zijn Europese carrière denken”, vermoedt iemand anders op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




19 gedachten over “VIDEO: De Croo houdt lippen stijf op elkaar tijdens ‘Vlaamse Leeuw’ op 11 juliviering”

  1. Wat doet de Belgo franskiljon en kosmopoliet, Alexandre De Croo, op een Vlaamse 11 juliviering. Ik dacht dat hij de 14 juillet a.s, in Paris uitgenodigd was bij zijn vriend Macron om samen de Marseillaise te zingen?

  2. Pornopremier De Croo, ooit door zijn eigen leden afgezet als partijvoorzitter, stekkeruittrekker bij een regering die hem niet genoeg opbracht en daarvoor het premierschap in de schoot geworpen kreeg is enkel maar premier omdat papa en zijn blauwe vrienden van het koningshuis dit zien als een opstap naar het Europese hof van Eden voor uitgerangeerde politiekers. Dat hij daarvoor eventjes premier moet zijn van het Belgische plebs en die ambetante Vlamingen is voor hem gewoon een klein ongemak van korte duur!

  3. De familie De Croo zijn Belgicisten. Anderzijds vind ik persoonlijk Bruxelles niet de meest aangewezen plaats om 11 juli te vieren. Benieuwd in hoeveel gemeenten met een N-VA burgemeester dat zal gevierd worden. Joodse feesten geschieden voor een joods publiek in joodse wijken.

Plaats een reactie

Delen