VDAB (bron: Shutterstock)

Uncategorized

Vlaamse werkloosheidsgraad gedaald naar 5,4 procent

Wannes Neukermans

Eind juni waren er in Vlaanderen 172.730 mensen werkzoekend zonder werk. Daarvan is 75 procent in bemiddeling bij VDAB, terwijl twaalf procent bezig was met een opleiding of voortraject. De overige dertien procent had nood aan specifieke dienstverlening. De werkloosheidsgraad bedraagt daarmee 5,4 procent, een daling met acht procent tegenover juni vorig jaar.

De werkloosheidsgraad – of werkzoekendengraad: de verhouding van het aantal werkzoekenden zonder werk in Vlaanderen ten opzichte van de Vlaamse beroepsbevolking – bedroeg vorig jaar 5,9 procent. Het aantal werkzoekenden zonder werk daalde op jaarbasis het sterkst in de categorie van mensen die 1 tot 2 jaar werkloos zijn (-22 procent), bij de jonge werkzoekenden (tot 25 jaar, -9 procent) en bij de laag- en middengeschoolden (elk bijna -9 procent).

Ten opzichte van vorige maand is het aantal werkzoekenden zonder werk afgenomen met ongeveer 5.100 personen, want in juni 2022 stroomden 18.879 burgers in als werkzoekende zonder werk, terwijl 24.015 werkzoekenden zonder werk uitstroomden waarvan 62 procent naar werk.

Bron: VDAB

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Vlaamse werkloosheidsgraad gedaald naar 5,4 procent”

Plaats een reactie

Delen