WHO (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Wereldgezondheidsorganisatie WHO: “Geslacht is niet gelimiteerd tot man of vrouw”

Redactie PAL

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal in haar nieuwe richtlijn stellen dat geslacht niet gelimiteerd kan worden tot het binaire stelsel van man of vrouw. Critici wijzen er echter op dat deze uitspraak “basisprincipes uit de biologie ontkent”, wat ervoor kan zorgen dat medisch advies overgecompliceerd wordt.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de gespecialiseerde tak van de Verenigde Naties die zich toelegt op de gebieden van gezondheid en welzijn. Zo speelde ze een centrale rol in het sturen van de wereldwijde strijd tegen het coronavirus en probeert ze om activiteiten op het gebied van gezondheidszorg te coördineren. In het kader daarvan vaardigt ze op geregelde tijdstippen richtlijnen uit, die nationale gezondheidsinstanties kunnen sturen in hun werking.

Non-binaire benadering

De nieuwe richtlijn zal een aanpassing inhouden van een advies uit 2011, dat gaat over hoe nationale instanties met gender moeten omgaan. Daarin werd oorspronkelijk uitgegaan van twee geslachten, man en vrouw, maar dat zou nu niet meer in lijn liggen met de tijdsgeest. Daarom heeft de WHO beslist om in het nieuwe advies over te gaan tot een non-binaire aanpak, waarin men naar eigen zeggen “de diversiteit in gender en seksualiteit wil erkennen.”

Het is daarbij nog niet duidelijk wat de precieze tekst van de richtlijn zal zijn, maar de WHO gaf wel aan dat het zal gaan om een nieuwe benadering van geslacht. “Door te gaan voor een non-binaire benadering van gender en gezondheid willen we diversiteit erkennen”, klinkt het. “Zo geven we aan dat genderidentiteit op een continuüm bestaat en niet beperkt is tot man of vrouw.”

Kritiek

Er is echter ook veel kritiek op de plannen van de WHO. Zo stelt Jenny Gamble, vroedkundige aan de Universiteit van Coventry, dat de veranderingen problematisch zijn. “Ze ontkennen op deze manier de basisbeginselen van de biologie en dat is fout”, stelt ze. “Biologie is namelijk een heel belangrijke factor is gezondheidszorg en het behandelen van ziektes.” Volgens haar zet men de deur wagenwijd open voor heel wat problemen wanneer men daar begint aan te morrelen. “Zo valt te denken aan data uit onderzoek dat niet zal kloppen of onduidelijke communicatie naar de patiënt toe”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Wereldgezondheidsorganisatie WHO: “Geslacht is niet gelimiteerd tot man of vrouw””

  1. Ik denk dat mensen, die in ontwikkelingslanden sterven door een tekort aan gezondheidszorg, maar weinig gediend zijn met die wereldvreemde gender ideologie. Waar is men toch mee bezig?

  2. Dus het zwangerschapsverlof word dan ook afgeschaft. Gratis maandverband voor mensen in armoede word dan ook afgeschaft, 50% vrouwen die in de bouw en wegenbouw gaan werken tijdens de zwangerschap. Misschien beter de vetbetaalden van de WHO buitensmijten.

  3. Misschien moeten deze wokefanaten dit eens gaan uitleggen in Afrika, Azië en uiteraard in de landen van de Mohamed aanhangers. Ik wens ze veel geluk. Dat zoiets in het Westen begrip zal vinden bij de gelovigen van de Woke-Kerk zal niemand verbazen.

  4. Is er nog iemand die twijfelt dat we dringend afstand moeten nemen van het WHO?
    Na een poging om onze soevereniteit af te nemen(mei 2022), nu deze onzin.
    Politici wakker worden aub

  5. “Non binaire benadering” ?????? Dank zij binaire hetero betrekkingen is procreatie mogelijk daar de endeldarm onderdeel is van het spijsverteringsstelsel en niet van het voortplanting systeem , tot spijt van elke met PoCo-propaganda gehersenspoelde die het benijdt !

Plaats een reactie

Delen