Belga Images

Uncategorized

Aannemer “verrast” over beschuldigingen van mensenhandel in Antwerpse Haven

Wannes Neukermans

Het Italiaanse bouwbedrijf Irem zegt verrast te zijn door de beschuldigingen van mensenhandel op hun werf bij chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse Haven, maar Irem General Contractor, een dochteronderneming van Irem, regelde wel de documenten en de uitbetaling van de slachtoffers. Dat blijkt uit communicaties die Gazet van Antwerpen kon inkijken.

De Roemeense dochteronderneming van Irem, met een vestiging in Wommelgem, regelde de verblijfsvergunningen en de uitbetaling van de arbeiders. Zij moesten van IGC een volmacht ondertekenen waardoor het bedrijf de volledige controle kreeg over hun verblijf in Europa, stelt GVA.

Verblijfsdocumenten vervallen

Of hierbij druk werd uitgeoefend en hiervan misbruik werd gemaakt, zal moeten blijken uit het onderzoek. Van verschillende slachtoffers waren de verblijfsdocumenten vervallen, wat hen nog kwetsbaarder maakte.

Irem wijst intussen naar onderaannemer R.B. als de schuldige, maar die gebruikt in briefwisseling hetzelfde adres als Irem in Oevel, bij Westerlo, schrijft de krant nog. Hoewel Irem stelt dat het geen juridische band heeft met R.B., doet de vermelding van hetzelfde adres op zijn minst vragen rijzen over de werkelijke band tussen beide bedrijven, klinkt het. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Aannemer “verrast” over beschuldigingen van mensenhandel in Antwerpse Haven”

Plaats een reactie

Delen