Anthony Joshua en nieuwe trainer stoppen mogelijk de samenwerking al na 2e nederlaag tegen Usyk

Shutterstock

Uncategorized

Anthony Joshua en nieuwe trainer stoppen mogelijk de samenwerking al na tweede nederlaag tegen Usyk

Carl Deconinck

Voor zijn tweede kamp tegen Olexander Usyk trok Joshua met Robert Garcia speciaal een nieuwe trainer aan. Zonder succes, want Joshua verloor opnieuw, al was het deze keer wat nipter dan in het eerste gevecht. Die trainer geeft nu aan reeds aan opstappen te denken.

Eerder was er al wat ophef omdat Garcia aan een Spaansstalige krant had laten optekenen dat Anthony Joshua “vooral zichzelf mentaal had verslaan” tegen Oleksander Usyk. Iets wat Garcia later heeft rechtgetrokken en toeschrijft aan een weinig nauwkeurige vertaling. “Ik zou nooit zo’n dingen vertellen over mijn vechters. Ik heb dat nooit gedaan en zal dat nooit doen.” Maar aan Boxing Scene vertelde hij wel dat Joshua anders had moeten vechten, vroeger op het lichaam van Usyk werken en meer zijn jab gebruiken om de tegenstander pijn te doen, wat toch wel kritiek is.

December

Normaal gezien zal Joshua in december opnieuw in de ring stappen, tegen een voorlopig onbekende tegenstander. Maar Garcia vindt dat Joshua daarvoor naar Californië moet verhuizen als ze samen willen blijven werken. Bij zijn laatste kamp trainde Joshua lang in Engeland om dan een tijdje naar Dubai te trekken om te wennen aan de hitte in het Midden-Oosten.

“Ik heb Anthony en zijn hele team verteld dat, voor mij, de beste manier om samen te blijven werken is als Anthony acht weken voor een gevecht in mijn sportschool in Californië komt trainen, zes tot acht weken, dat is alles wat ik nodig heb voor een goede kamp.” Hij wil dat Anthony meer vechters rond zich heeft, meer kampioenen en dus meer concurrentie. Jongens die hem uitdagen en een vrolijkere omgeving zouden hem goed doen, meent Garcia. Het blijft dus onduidelijk of Joshua daarin mee gaat. Garcia zei verder aan ESNEWS dat volgens hem Joshua sowieso terug zal komen, “met of zonder mij”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen