Protest aan Klein Kasteeltje (foto: Belga)

Uncategorized

Asielzoekers kunnen zich niet meer registreren aan Klein Kasteeltje

Wannes Neukermans

De registratie van asielzoekers zal vanaf volgende week maandag niet meer aan het Klein Kasteeltje in Brussel gebeuren. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) liet woensdag in De Ochtend weten dat die registratie verhuist naar de kantoren van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Het is al geruime tijd onrustig aan het Klein Kasteeltje. Personeel van Fedasil werd vorige week nog achtervolgd en bedreigd door boze asielzoekers, en deze week brak er een spontane staking van het personeel uit. De diensten kreunen onder de werkdruk en dagelijks moeten er tientallen mensen geweigerd worden.

Druk op Klein Kasteeltje verlichten

Maandagavond zat Staatssecretaris de Moor samen met de diensten van Fedasil en kwam tot een akkoord. “In het Klein Kasteeltje gebeuren vandaag twee zaken: de asielaanvragen worden er geregistreerd en je krijgt er ook een opvangplek toegewezen. Die zaken gaan we tijdelijk uit elkaar trekken.”

Vanaf maandag zullen mensen die asiel willen aanvragen dus moeten aanschuiven aan de kantoren van de Dienst Vreemdelingenzaken, aan de Financietoren in Brussel. Daarnaast komt er politieversterking aan het Klein Kasteeltje en worden er extra hekken gezet.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/personeel-fedasil-achtervolgd-en-bedreigd-door-asielzoekers-we-zijn-al-een-jaar-opnieuw-in-crisis/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Asielzoekers kunnen zich niet meer registreren aan Klein Kasteeltje”

  1. Als die vluchtelingen, de EU verkiezen boven de rijke oliestaten met idem godsdienst, dan kan je je toch vragen stellen. Ook het feit dat ze al amok maken voor ze zelfs asiel hebben aangevraagd stemt tot nadenken. Vroeger bestond er toch zo’n lijst met veilige landen, wél pas die toe en wijs asiel onmiddellijk af voor wie uit zo’n veilig land komt, met uitwijzing tot gevolg . Mensen die al in een ander land geregistreerd staan moeten terug naar dat land. Het zou zo een stuk sneller gaan. Bovendien zorgt elke extra inwoner ervoor dat we onze klimaatdoelstellingen moeilijker kunnen halen, we hebben zelfs onvoldoende energie voor de huidige bevolking. Wie gaat dat trouwens blijven betalen ? We hebben er alle belang bij het kaf van het koren te scheiden.

  2. Merkwaardige foto dat er 90% vrouwen staan te betogen terwijl er 90% mannelijke asielEISERS zijn. In deze woke tijden moet men de helft mannen en de helft vrouwen de kans geven om asiel aan te vragen en de rest moet terug naar land van herkomst want dit is zuivere discriminatie. Waar zijn die extreem linkse rakkers nu met hun gelijkheid?

Plaats een reactie

Delen