Monash University (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Australische studenten verzetten zich tegen verplichte “woke lessen”

Redactie PAL

Studenten aan de Universiteit van Monash protesteren tegen nieuwe regels die hen verplichten om bepaalde “woke lessen” te volgen. Indien ze dat zouden weigeren kunnen ze bepaalde andere vakken niet meer opnemen of kan hen het recht ontzegd worden om af te studeren.

De studenten van de Universiteit van Monash, gelegen in de Australische stad Melbourne, zijn allerminst opgezet met de nieuwe regels die de school heeft uitgevaardigd omtrent verplichtte lespakketten. Die regels geven namelijk aan dat ze die pakketten moeten voltooien om deel te kunnen nemen aan andere lessen of om af te kunnen studeren. Zo valt te denken aan de lessen “Indigenous Australian Voices”, waar de studenten geconfronteerd worden met het harde manier waarop kolonisten met de inheemse Australische bevolking is omgegaan, of lessen “respectvolle relaties”.

Degenen die weigeren deel te nemen aan deze lessen of die er niet voor slagen worden uitgesloten van het online leerplatform, waardoor ze onmogelijk nog naar lesopnames kunnen kijken en niet meer deel kunnen nemen aan groepswerken of taken. Daar stopt het echter niet. Indien iemand blijft weigeren om de lessen te volgen kan die persoon het recht ontzegd worden om af te studeren.

Nutteloos en ironisch

“Hoewel ik toegeef dat het inderdaad belangrijk is om te leren over de inheemse bevolking van ons continent zien veel studenten dit als optionele lessen en geen broodnodige zaken die nodig zijn om je diploma te kunnen halen”, klinkt het onder andere bij de studenten. “Na twee jaar afstandsonderwijs worden we nu verplicht om een soort ‘heropvoedingslessen’ te ondergaan om eindelijk af te mogen studeren.”

Volgens een andere student is het compleet onzinnig om dergelijke zaken te verplichten. “Ik zie het nut niet in van studenten hun recht op onderwijs af te nemen omdat ze niet willen meestappen in de woke ideologie van de universiteit”, klinkt het. “Het is best ironisch dat een rector die jaarlijks meer dan 1 miljoen dollar verdient arme studenten gaat verplichten om lessen te volgen over diegene die het moeilijk hebben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Australische studenten verzetten zich tegen verplichte “woke lessen””

  1. Gewoon woke strafbaar maken en ze behandelen zoals de gesubsidieerde moslims ook doen volgens hun koran, “hoed u voor het vuur dat voor de wokeres is bestemd en als brandstof gebruiken we mensen en stenen”, mooi toch.

  2. Nu zou je toch mogen verwachten van universiteiten en hogescholen dat de leidinggevenden zich objectief opstellen t.o.v. dit idiote woke racisme. Ik heb echter de indruk dat ze mekaar de loef willen afsteken met het exceleren van die waanzin.

Plaats een reactie

Delen