Beloftevolle profbokser uit Brussel sterft verdrinkingsdood

Affiche via O1 Sports

Uncategorized

Beloftevolle profbokser uit Brussel sterft verdrinkingsdood

Carl Deconinck

Lay Kalenga is deze week komen te overlijden na een tragisch ongeluk. De bokser uit Anderlecht, die in oktober 29 jaar zou worden, verdronk in een vijver in Gosselies.

Kalenga Mishika Lay was een talentvolle bokser die op 26 juni nog overtuigend zijn kamp kon winnen op een Brussels boksgala. Lay Kalenga kende een goede amateurcarrière en vocht in binnen-en buitenland. Hij vocht reeds twee profkampen, die hij beide won. Zijn laatste won hij tegen Remi Scholer in Brussel.

Kon niet zwemmen

Woensdag was Kalenga met een vriend naar het Waalse Gosselies getrokken, om te gaan zwemmen in de vijver van Pircha. Die vijver ligt op privéterrein en ze is in principe verboden voor het publiek. Toch trekken er veel mensen naartoe die wat verkoeling zoeken bij hoge temperaturen. Het water is niet erg diep, maar Kalenga kon niet zwemmen. Zijn vriend slaagde er niet in hem te helpen. Hij riep de hulpdiensten erbij die snel ter plaatse waren, maar het terrein is erg ontoegankelijk voor voertuigen.

De civiele bescherming moest erbij komen, maar het was al te laat. Donderdagmorgen zochten ze met de grote middelen naar het lichaam van de bokser. Ze maakten zelfs gebruik van een sonar en twee helikopters. Een van die helikopters was nodig om zijn lichaam te verplaatsen. Het is het tweede sterfgeval in Wallonië waarbij een zwemmer in een voor het publiek gesloten gebied verdrinkt. Volgens de Vlaamse Boks Liga was hij een talent een aangename persoon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Beloftevolle profbokser uit Brussel sterft verdrinkingsdood”

Plaats een reactie

Delen