Britse man opgepakt omdat hij lgbtqi-meme deelt

Illustratiebeeld. Shutterstock

Cultuuroorlog

Britse man opgepakt omdat hij lgbtqi-meme deelde

Redactie PAL

Een Britse man is thuis opgepakt omdat hij een meme deelde waarin de spot werd gedreven met de lgbtqi-gemeenschap. Volgens de politie hadden bepaalde mensen aanstoot genomen aan de afbeelding, waardoor ze als een haatmisdrijf wordt gezien. De man moet nu een les over inclusiviteit volgen.

Darren Brady, een 51-jarige Britse veteraan, deelde afgelopen week een meme op zijn Facebookpagina. Daarop was een swastika te zien die gemaakt was uit lgbtqi-vlaggen. Brady had de meme niet zelf gemaakt, maar louter gedeeld via een andere pagina. Naar eigen zeggen wou hij daarmee aankaarten dat de linkerkant van het politieke spectrum zich steeds fascistischer begint te gedragen tegenover mensen met een andere mening.

(Lees verder onder de foto)

Bron: Twitter

Haatmisdrijf

Brady werd vrijdag uit zijn huis gehaald en in de boeien geslagen. “Vertel me hoe het tot dit punt gekomen is?”, vroeg hij aan de agenten. Die legden hem uit dat hij opgepakt werd omwille van zijn Facebookpost. “Iemand heeft aanstoot genomen aan je post op sociale media”, klonk het. “Dat is de reden dat je nu gearresteerd wordt.”

(Lees verder onder de tweet.)

Nadat hij was weggevoerd, werd hij aangeklaagd voor ‘kwaadwillige communicatie’, wat bestraft kan worden door een wet uit 1988. Uit die wet vloeit voort dat het “niet toegestaan is om brieven of andere teksten naar mensen te sturen met de bedoeling om die persoon bang te maken”. Brady kreeg daarna te horen dat hij moest kiezen tussen een educatieve les over inclusiviteit, die ervoor zou zorgen dat hij enkel nog een boete zou krijgen, of om gerechtelijk vervolgd te worden.

In een reactie laat de politie van Hampshire weten dat Brady in de boeien werd geslagen omdat hij de politie niet in zijn huis wou laten. “Het resultaat was dat men Darren Brady in de boeien heeft geslagen zodat ze hem konden ondervragen over wat er gebeurd was.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




21 gedachten over “Britse man opgepakt omdat hij lgbtqi-meme deelde”

  1. Hoed u voor het vuur dat voor de ongelovigen is bestemd en als brandstof gebruiken we mensen en stenen, zo staat het letterlijk in de koran hoofdstuk 2 soera 24. Het toppunt is, ze doen het nog ook, herdenk New York in 2001 met 4000 doden en dat is dan geen haatspraak, in dit belZIEK land word het zelfs gesubsidieerd door SSomers, een gliberaal van verzopen vld. Dus als je mensen wil doden, word islaMIETJE en je krijgt subsidie. En dat de islaMIETJES martelaren zijn dat is bewezen, ze zijn er destijds uitgeschopt door Karel MARTEL.

  2. Het was een IER en zelfs de hoofdcommissaris(PCC) was er niet akkoord mee.
    “Donna Jones, the PCC for Hampshire and the Isle of Wight, has issued a statement of her concern at the force’s decision to deploy officers for the complaint while not sending to some burglary crime scenes. As police commissioner, I am committed to ensuring Hampshire Constabulary serves the public as the majority of people would expect. It appears on this occasion this has not happened.”

  3. En zijn die politieagenten dan zo laf dat ze dergelijke bevelen opvolgen ? Iemand willen ondervragen omdat hij iets op ,facebook gedeeld heeft , en indien die persoon dan niet braafjes meegaat hem met geweld en geboeid meeslepen ? En dat in een bakermat van de democratie !!!

  4. Alsof er in GB voor de politie geen urgentere misdrijven zijn die meer aandacht verdienen?!Langzaam maar zeker glijden we af naar een repressieve maatschappij gecreëerd door politici die uit overlevingsdrang vissen in het vijvertje waarin minderheden zwemmen!Alle middelen zijn goed om dit af te dwingen ook bij ons!De vrije meningsuiting staat op de helling!

  5. Sociale media als je even zoekt staat vol haatberichten van islamieten tegen alles wat westers is, behalve hun uitkeringen en sociale woningen. Maar daar zal de politie, in de UK maar ook niet, aan tillen. Het gaat hier immers om een blanke man, die dan nog in het leger gediend heeft, en die moet keihard aangepakt worden. Misschien zelfmoorden ze hem ook wel met verschillende kogels en laten ze zijn lichaam ook snel cremeren zoals ze met JC gedaan hebben?

  6. In het Verenigd Koninkrijk heeft de linkse pocowoko-dictatuur al een stevige voet in huis en bestaan er slechts twee soorten mensen: de ’onwitte’ mens en de witte ‘onmens’. Qua medeplichtigheid van de politie wil ik verwijzen naar een dystopische roman die in Engeland speelt, geschreven door Constantine Fitzgibbon, ‘When the Kissing had to Stop’ (Bantam Brooks, New York, 1961) en even profetisch als Orwell’s ‘1884’). Het gaat hierbij, als product van de Koude Oorlog, nog over een communistische machtsovername, maar het pocowoko doemscenario van vandaag maakt het nog even actueel als toen.

  7. Inderdaad, zelf heb ik als ouderwetse Europeaan, 10 jaren in Azië en Afrika mogen werken. Wat me vooral bij gebleven is, is de naijver, op het jaloerse af omdat men er zelf geen ‘witte’ is. Als blanken al een suppremacie zouden hebben, wordt die vooral gecreërd in de geesten van zij die ‘ook graag blank’ zouden zijn.

Plaats een reactie

Delen