Britse politie arresteert vierde lid van jihadistische "Beatles"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Britse politie arresteert vierde lid van jihadistische “Beatles”

Belga Press Agency

De Britse politie heeft de jihadist Aine Davis opgepakt, een van de zogenoemde “Beatles” van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat meldt de Britse omroep BBC.

De 38-jarige Davis, ook bekend als Jihadi Paul, werd volgens de BBC woensdagavond gearresteerd op de luchthaven van Luton, ten noorden van Londen. Hij kwam uit Turkije, waar hij een gevangenisstraf van 7,5 jaar uitzat wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Davis is intussen in verdenking gesteld voor verscheidene terroristische inbreuken, zo heeft Scotland Yard laten weten. Hij moet later donderdag voor de rechtbank verschijnen.

Brits accent

Davis wordt ervan verdacht deel uit te maken van een IS-cel die tussen 2012 en 2015 in Syrië zeker 27 mensen uit vijftien landen heeft ontvoerd. Sommige gegijzelden werden na betaling van losgeld vrijgelaten. Anderen werden gemarteld en sommigen werden op gruwelijke wijze vermoord. De jihadisten werden de “Beatles” genoemd vanwege hun Britse accent.

Bendeleider Mohammed Emwazi, bijgenaamd Jihadi John, werd eind 2015 bij een Amerikaanse droneaanval gedood. Alexanda Amon Kotey, Jihadi Ringo, zit in de Verenigde Staten een levenslange gevangenisstraf uit.

Het vierde lid, El Shafee Elsheikh of Jihadi George, is in april door de jury van een Amerikaanse rechtbank schuldig bevonden aan onder meer dodelijke gijzeling en samenzwering tot moord. Hij zal wellicht nog deze maand zijn straf kennen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

3 gedachten over “Britse politie arresteert vierde lid van jihadistische “Beatles””

  1. Toen ik bovengenoemde namen ging Googelen herkende ik meteen in vele foto’s de moordenaars van o.a. de hulpverleners Kayla Mueller en Peter Kassig, en journalisten Steven Sotloff en James Foley … en dit via vele Engelse en vele Nederlandse/Vlaamse nieuwssites, … en op VRTNWS … geen woord … alleen maar over de droogte, … en de droogte, … en de droogte, …

Plaats een reactie

Delen