Royal Air Force (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Britse Royal Air Force rekruteert geen blanke mannen meer om “onmogelijke diversiteitsdoelstellingen” te bereiken

Redactie PAL

Het hoofd van de aanwervingsdienst van de Britse Royal Air Force (RAF) heeft ontslag genomen uit protest tegen de beslissing om tijdelijk geen blanke mannen meer aan te nemen. Zo wil men meer diversiteit bereiken binnen de luchtmacht. Critici spreken van een gevaarlijke zet.

Er zijn grote zorgen ontstaan over een aanwervingsbeperking bij de Royal Air Force. Bronnen binnen de luchtmacht beschuldigden Sir Mike Wigston, het hoofd van de RAF, ervan dat hij bereid lijkt de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk in gevaar te brengen in een tijd van toenemende dreigingen van Rusland en China. Dat doet hij door tijdelijk geen blanke mannelijke kandidaten meer toe te laten voor een opleiding tot piloot, omdat hij op die manier meer diversiteit in de luchtmacht wil bekomen.

Kritiek

Een anonieme bron binnen het leger stelt dat er een groot verschil lijkt te zijn in hoe hooggeplaatste militairen met de huidige veiligheidscrisis omgaan. “Patrick Sanders, generaal van het leger, stelde vandaag nog dat we ons momenteel in een gelijkaardige situatie bevinden als de aanloop naar de tweede wereldoorlog”, stelt de bron. “Dan kijk je tegelijkertijd naar het hoofd van de RAF die blijkbaar bereid is om de operationele slagkracht van luchtmacht af te breken, louter om meer diversiteit binnen te brengen.”

Ook Rishi Sunak, een van de twee kanshebbers om de volgende premier van het VK te worden, is geen voorstander van de maatregel. “Het enige dat bij rekrutering zou moeten tellen is de inhoud van je karakter, niet je geslacht of de kleur van je huid”, aldus de woordvoerder van Sunak. “Dat het Ministerie van Defensie zou toestaan dat de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk mogelijk in gevaar wordt gebracht door een drang naar zogenaamde ‘diversiteit’ is niet alleen schandelijk, het is ook gevaarlijk.”

Ontkenning

Een woordvoerder van de RAF betwistte de beschuldigingen. “Er is geen pauze in de aanwerving van de Royal Air Force en geen nieuw beleid met betrekking tot het voldoen aan de aanwervingsvereisten”, klinkt het. “Maar we zullen er ook niet voor terugdeinzen om een dienst uit te bouwen die talent rekruteert uit elke Britse bevolkingsgroep.” Naar eigen zeggen probeert de RAF, net zoals de marine en het leger, er alles aan te doen om ondervertegenwoordigde groepen te stimuleren om zich te engageren voor een job bij defensie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Britse Royal Air Force rekruteert geen blanke mannen meer om “onmogelijke diversiteitsdoelstellingen” te bereiken”

  1. Is dit geen discriminatie, voorrang geven aan gekleurde kandidaat piloten en blanke kandidaat piloten afwijzen? Neen, want het gaat om “blanke” kandidaten. Discriminatie is er alleen als het gaat om gekleurde mensen en aanhangers van één bepaald geloof, al de rest heeft niets met discriminatie te maken. Zover is het helaas gekomen, ook bij ons. En dan klagen dat er een wij-zij samenleving gebouwd wordt, dat de “blanken” naar de extremen evolueren, dat het niveau van is het nu onderwijs of piloten achteruit gaat, en dat er op de duur geweld zal gebruikt worden. Woke en de cancelcultuur is een pak erger dan de nazi cultuur en we weten allemaal tot wat dit geleid heeft.

  2. Zelfs als dit nieuws fake zou zijn bewijst het dat de drang naar diversiteit een sfeer heeft gecreëerd van wederzijds wantrouwen in de samenleving, wat ook nefaste gevolgen dreigt te hebben voor de veiligheid van een natie. De vijand staat niet alleen buiten de grenzen maar zit ook binnenin en heet ‘pocowoko-religie’, die bij voorrang moet worden uitgeroeid met tak én wortel.

  3. Voor de UK en de USA ziet het er slecht uit. Beide hebben een lange geschiedenis in slavernij. Het politieke activisme zal door hen zo goed als niet kunnen worden tegengehouden. Vlamingen hebben gelukkig geen band met slavernij. Het Kroondomein was een privéproject van Leopold II en tijdens de kolonisatie waren we zelf tweederangsburgers. Dit maakt dat we ons veel beter kunnen verdedigen. Een groot voordeel.

  4. Ze zijn daar goed bezig om alles naar de kloten te helpen. Hebben die oversten nu echt geen greintje respect voor hun eigenheid te behouwen of worden die royaal ‘gesponsord’.

  5. Een verslag van de ondernemingsraad onder ogen gekregen (van een groot bedrijf werkzaam in de Antwerpse chemische sector), met klachten van werknemers wiens “managers” verbieden om nog langer mannen in dienst te nemen.

  6. Binnenkort vliegen de eerste Euro Fighters,Airbussen A 400….. van de RAF in de sky line van Londen bestuurt door gekleurde diversiteiten piloten met lange baarden ,hoofddoeken en tulbanden in de cockpit!

  7. Ik zie het probleem niet. De marginale, totaal verwaarloosbare extreem linkse minderheid zal dit soort discriminerende maatregelen uiteraard toejuichen maar de rest van het volk zal hun afschuw wel laten blijken op de enige manier dat ze dit nog kunnen (en mogen). In het stemhokje! Wat we kunnen onthouden uit dit soort voorvallen is dat racisme en discriminatie helemaal ok zijn. Iedereen moet dus maar voor zichzelf uitmaken welke huidskleuren zij graag gediscrimineerd zien worden

  8. Uw afschuw duidelijk maken in het stemhokje haalt steeds minder en minder uit. Binnenkort zelfs niks meer omdat we zelf in de minderheid geraken. Maak zelf de rekening maar eens. De ‘vluchtelingen’, migranten, gezinshereniging, de stijgende geboortecijfers, enz. Dit is zoals het paard van Troje. Binnenkort haalt ‘gaan stemmen ‘ niets meer uit voor ons.

Plaats een reactie

Delen