Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Brussels gewest zoekt testpersonen voor app kilometerheffing

Belga Press Agency

Het Brussels gewest is sinds enkele dagen op zoek naar enkele honderden testpersonen die de mobiele applicatie SmartMove willen uittesten. Die app is ontwikkeld door Brussel Fiscaliteit voor het berekenen en registreren van de slimme kilometerheffing.

De intenties van het Brussels gewest om een slimme kilometerheffing in te voeren, worden met deze nieuwe fase kracht bijgezet. De gebruikers die de SmartMove app willen uittesten mogen zowel Brusselaars, als pendelaars vanuit Vlaanderen en Wallonië zijn. De gebruikers krijgen een virtueel budget dat afneemt afhankelijk van de trajecten die ze afleggen en het vervoersmiddel ze kiezen. Eind september volgt er een eerste evaluatie van de gegevens. In 2023 zou er dan een volgende test op grote schaal volgen.

Nog geen akkoord met Vlaanderen en Wallonië

Het blijft de bedoeling van de Brusselse regering om de slimme kilometerheffing ten laatste in de volgende legislatuur rond te krijgen en zo in Brussel over te schakelen van een taks op het bezit van de wagen naar een taks op het gebruik van de wagen. Toch moet er dan nog een akkoord gevonden worden met Vlaanderen en Wallonië, wat nog niet het geval is.

Het Brussels gewest heeft, nadat het in het najaar van 2021 het fiat kreeg van het Overlegcomité, de plannen voor SmartMove kunnen voorleggen aan de Raad van State. Die verklaarde in het najaar van 2021 dat Brussel over de bevoegdheden beschikt om het systeem van de kilometerheffing in te voeren, maar het dringt aan om een samenwerkingsakkoord te sluiten met de andere gewesten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

6 gedachten over “Brussels gewest zoekt testpersonen voor app kilometerheffing”

  1. Laat hen testpersonen recruteren onder hun geliefkoosd kiesvee, de gepamperde kansenparels. Vlaanderen moet hierin niet meespelen en om te beginnen hun diensten uit het Brussels gewest weghalen.

  2. Als het zo doorgaat, wordt Brussel een islamitisch ghetto met fietsparcours voor gepensioneerden van Ecolo. Alle anderen zullen er noodgedwongen wegblijven. In triest, want het is een fijne stad.

  3. Evaluatie of niet, deze extra taks gaat er toch komen, dit is om te zeggen dat ze het getest hebben samen met de burgers. En de politiek benoemden van de raad van state vind deze diefstal geschikt maar heeft nooit de burger geraadpleegd en over deze eenzijdige beslissing word niets gezegd. Dit is zuivere diefstal, een extra taks op bovenop de benzine en diesel waar btw op een taks word gehoffen. Weet de raad van state dan niet dat dit zuivere diefstal is en dit ten tijde van hoge energie prijzen? Jawel maar ze zijn politiek benoemd en zullen wel mee uit de ruif eten die ambetantenaren. Maar subsidies voor het buitenland, dat moeten we wel betalen tegen onze zin.

Plaats een reactie

Delen