Brusselse Naito Gym wil met Fight Summer kickboksen naar het brede publiek trekken

Via facebook

Uncategorized

Brusselse Naito Gym wil met Fight Summer kickboksen naar het brede publiek trekken

Carl Deconinck

Op 10 september organiseert Naito Gym met Fight Summer een amateurkickboksgala in het Koning Boudewijnstadion, in tribune 3. Het wil de kickbokssport langs deze weg promoten bij jong en oud.

Het is al de 5e keer dat Naito Gym dit evenement organiseert. Men wil het kickboksen zo op de kaart zetten en krijgt ook wat steun van Brussel. “Het is een bescheiden gala op amateurniveau. Toch verwachten we een goede 1.000 bezoekers”, aldus Mohamed Benyaich. “De bedoeling is om mensen te tonen wat de sport precies is.” Men richt zich daarbij op zowel jonge kinderen, als op oudere mensen die recreatief eens willen proeven van het kickboksen. Iedereen is dus welkom.

De promotie van de sport staat ook in het licht van de erkenning als olympisch discipline. Daarbij wil men het talent van morgen kunnen ontdekken. Naito Gym scoorde deze zomer trouwens al met de jeugd, want het stuurde 2 jonge kickboksers naar het WK in Maleisië. Een daarvan, Selma El Hassouni, won daarbij een zilveren medaille. Eerder won ze al het Europees kampioenschap. De club vaardigt ook enkele vechters af op Max Pain in Genk. Dat vindt een week later plaats, op 17 september. Dat zullen geen amateurs zijn, maar kickboksers van de B-klasse.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/knappe-affiche-voor-muay-thai-genk-met-max-pain-elite-edition/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Brusselse Naito Gym wil met Fight Summer kickboksen naar het brede publiek trekken”

  1. Deze en andere gevechtsportscholen dienen vooral om jihadi’s en ander vreemd gespuis op te leiden en de vreedzame autochtoon efficiënter in mekaar te kunnen slaan en kopchotten en de openbare ruimte nog beter dan nu te domineren en terroriseren. Met steun van achterlijke politici als Muyters en cs.

Plaats een reactie

Delen