Burger King (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Burger King Duitsland biedt voortaan voor alles een vegetarisch alternatief aan

Redactie PAL

Wie bij de Duitse tak van de internationale fastfoodketen Burger King gaat eten zal vanaf nu moeten kiezen voor de plantaardige of ‘normale’ producten. Alles wat op het menu staat is nu immers in deze twee varianten beschikbaar. “We nemen een baanbrekende stap die de industrie zal veranderen”, klinkt het.

In Oostenrijk had Burger King al langer de optie ingevoerd waarbij klanten voor alle items op het menu kunnen kiezen tussen vlees of vegetarisch. Daarbij werd ook een campagne gelanceerd, waarbij de veelzeggende slogan “Normaal, of met vlees?” erop wees dat men het gebruik van vleesvervangers als het nieuwe normaal wou introduceren.

Nu is ook Duitsland aan de beurt, wat volgens Burger King een “revolutie” is voor fastfoodketens. “Vandaag zijn wij het die de volgende baanbrekende stap zetten die de industrie zal veranderen”, klinkt het. Dat wil zeggen dat de klanten vanaf nu steeds zullen moeten preciseren of ze de de klassieke items met rundvlees willen, of toch liever kiezen voor de plantaardige variant.

Trend

Het doel van Burger King is duidelijk: nieuwe klanten aantrekken en meeliften op de veggie- en flexitarische golf. De verkoop van vleesvervangers stijgt namelijk al jaren en steeds meer Duitsers zoeken alternatieven voor rundvlees of varkensvlees. Dat wordt ook ondersteund door de cijfers, die aantonen dat de markt voor vleesloze producten gigantisch is. In Duitsland eet acht procent van de mensen nu al vleesloos of beschrijft zichzelf als veganist, terwijl nog eens 44 procent zichzelf omschrijft als flexitariër. Dat laatste betekent dat dierlijke producten niet volledig uit het dieet worden geschrapt, maar dat men toch probeert zoveel mogelijk plantaardige dingen te eten.

“Er zijn al lang volwaardige plantaardige vervangingsproducten en meer dan de helft van de mensen in Duitsland volgt een flexitarisch dieet”, stelt Klaus Schmäing, marketingdirecteur bij Burger King Duitsland.“Er is hier dus een miljardenmarkt voor de fastfoodketens.” Of dat klopt zal nog moeten blijken, al zou één op de vijf verkochte burgers bij Burger King nu al vegetarisch zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Burger King Duitsland biedt voortaan voor alles een vegetarisch alternatief aan”

  1. Als tussendoortje wil ik wel eens iets vegetarisch uitproberen, maar het blijft bij proberen. Het is aan Burger King om het kostenplaatje op te maken op basis van de verhouding verkochte ‘normaal’ vs. vlees. Men zou eerlijkheidshalve ook de afvalbakken moeten controleren op weggekieperde ‘normale’ voeding.

  2. Ik ben al geen fanaat van ” fast food ” , maar als ze met die zottigheden denken klanten te winnen doen ze maar . Iedereen heeft natuurlijk het recht om zijn aanbod aan te passen aan de vraag . Tenzij ze hopen op subsidies . En met het onbekwame zootje aandachtszoekers dat hier de beslissingen neemt , vrees ik er voor .Dat wij moeten betalen om anderen te laten beslissen wat wij graag eten .

  3. wat een negatieve reacties! ik zie het probleem niet want ze laten aan iedereen de keuze.
    Wat kan dan dit negativisme dan verantwoorden? Eigenbelang ?

    Een ding is zeker, de vleesconsumptie is dalende en de vleesbaronnen weren zich als een duivel in een wijwatervat.

Plaats een reactie

Delen