Comeback Conor McGregor wordt op veel scepsis onthaalt

Shutterstock

Uncategorized

Comeback Conor McGregor wordt op veel scepsis onthaald

Carl Deconinck

De Ierse UFC-ster Conor McGregor kondigde deze week zijn terugkeer in de octagon aan. Hij heeft het daarbij zelf over de grootste comeback in de geschiedenis van de sport. Maar mma-fans en concurrenten lijken er weinig van onder de indruk te zijn.

De mediagenieke McGregor publiceerde zelf een filmpje op Twitter, een montage waarbij hij verschillende tegenstanders uitschakelt. De Ierse vechter was een tijdlang buiten strijd nadat hij zijn scheenbeen brak tegen Dustin Poirier vorig jaar. Daarvoor had hij ook al verloren van dezelfde Poirier en eerder ook nog van Khabib Noermagomedov.

Spot

De ster van McGregor is dus wat tanende en op internet gaat men dan ook niet zomaar mee in zijn eigen beeldvorming. Zo drijft men de sport met het feit dat de Ier beelden uit een wel heel erg oude doos heeft moeten opvissen. “Stel je voor dat je 7 jaar oude beelden moet gebruiken om je volgende gevecht op te hemelen.Ook is het niet de eerste keer dat Conor stopte en opnieuw terugkwam. “Elk jaar een comeback” klinkt het cynisch. Bovendien zijn er andere sportlui die al zeer indrukwekkende comebacks maakten, zoals bijvoorbeeld Tiger Woods.

Huidig kampioen bij de weltergewichten, Kamaru Usman, gelooft niet dat McGregor nog zijn oude niveau zal halen. Volgens Usman was de belangrijkste motivatie voor de Ier het feit dat hij in grote geldnood zat. Nu die een superster is en erg rijk, is de honger om kampioen te zijn verwaterd, meent Usman. De Nigeriaan wil gerust zelf tegen McGregor vechten maar denkt niet dat de interesse wederzijds is. Op 20 augustus vecht Usman zelf, op UFC 278.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen