Covoorzitter Jong Groen beschuldigt N-VA van 'homofobie': "Pride gaat niet over stom Vlaams-nationalisme"

Foto: Twitter.

Uncategorized

Covoorzitter Jong Groen beschuldigt N-VA van ‘homofobie’: “Pride gaat niet over stom Vlaams-nationalisme”

Anton Schelfaut

Paola Travella, covoorzitter van Jong Groen, heeft op Twitter uitgehaald naar Freek Niesten, N-VA-fractievoorzitter in de Antwerpse districtsraad. Die laatste liet op Twitter weten “helemaal klaar” te zijn voor de Antwerp Pride, die vandaag van start gaat, maar dat was niet naar de zin van Travella. Zij beschuldigde N-VA prompt van ‘homofobie’ en ’transfobie’. “Pride gaat over pride, niet over stom Vlaams-nationalisme”, reageerde ze met een kotsemoji.

Vandaag gaat in Antwerpen de vijftiende editie van het holebifestival Antwerp Pride van start, met als grote publiekstrekker de Pride Parade op zaterdag 13 augustus. Freek Niesten, N-VA-fractievoorzitter in de Antwerpse districtsraad, liet maandag op Twitter weten “helemaal klaar” te zijn voor het meerdaagse zomerfestival. Daarbij deelde hij ook een foto waarop hij een T-shirt met leeuwen in de regenboogkleuren draagt.

Die foto schoot echter in het verkeerde keelgat bij Paola Travella, covoorzitter van Jong Groen. “Pride gaat over pride, niet over stom Vlaams-nationalisme”, reageerde ze met een kotsemoji. “Neem eerst eens als partij uitdrukkelijk afstand van de ‘homofobische’ en ’transfobische’ uitspraken van onder andere Theo Franken en probeer dan nog eens. Want nu zijn jullie deel van het probleem.”

Volgens Travella is er voor de “propaganda” van N-VA – “een partij die niet consequent is in het verdedigen van mensenrechten zoals deze” – geen plaats op de Pride.

(Lees verder onder de tweet.)

Excuses

“Wat vilein”, reageerde Niesten op zijn beurt op de uithaal van Travella. “Onze beweging kent z’n problemen, ik heb die nooit ontkend. Je zou dan denken dat expliciete en ondubbelzinnige steun uit diezelfde beweging des te meer geapprecieerd wordt, maar klaarblijkelijk geeft het sommigen braakneigingen. Wat wil je net van ons, Paola?”, vroeg hij zich af.

Travella verontschuldigde zich niet veel later voor haar reactie. “Ik blijf bij de mening dat dit soort symbolen geen plaats hebben op Pride, maar erken de inzet en strijd die mensen als Freek Niesten houden binnen hun eigen partij”, twitterde ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

37 gedachten over “Covoorzitter Jong Groen beschuldigt N-VA van ‘homofobie’: “Pride gaat niet over stom Vlaams-nationalisme””

  1. Ik mag geen pride parade steunen van mijn God. Het staat namelijk in mijn Bijbel.
    Deuteronomium 22:5 en Spreuken 11:2. Anders had ik wel meegedaan als ik een ongelovige hond was. Mja, ik ben geboren in een Katholiek gezin en daarom geloof ik niet in onzin.

  2. Als iemand pervers is moet hij dat weten maar ik wil niet dat ze hun ‘stoornissen’ provoceren aan de gewone mensen
    Dus, mijn part al die jannettestoeten en kleurzebra’s en vlaggen de vuilbak in behalve met carnaval, dan mag je de dorpsidioot uithangen.

  3. Travella is nog een jonge snotneus, haar partij heeft nooit afstand gedaan van de haatdragende en gesubsidieerde koran die oproept in koran 2/24 om de ongelovigen te doden en er zijn veel islaMIETJES bij extreem links, jawel, ze doden elke dag opnieuw en dat doet de nva niet. Helaas verzwijgt ze hoe discriminerend groen uit de hoek kwam toen Chris Janssen van het Vlaams Belang zich uitte als homo., wel hypocriet van extreem links. Maar ja, jenna boeve is een pracht voorbeeld voor de uitstraling van groen.

  4. Gooit gewoon die regenboogkleuren waar ze thuis horen, op de mestvaalt. Groen heeft het hole- en wat voor andere bi’s gekaapt en laat hen er verder mee spelen. “Stom Vlaams-nationalisme” moet zijn eigen strijd voeren en zich niet als genderneutraal of -fluïde proberen te profileren; daar zijn de anderen voor en het origineel blijft beter dan de kopie.

  5. En kan die groene jonge haatdrager eens uitleggen waarom ” vlaams nationalisme ” stom zou zijn ? Omdat hij er anders over denkt ? Dan vind ik de groene hypocrisie , het klakkeloos achternalopen van de LQ… dogma’s en de paniekzaaierij van Groen nog veel stommer .

  6. er is een grote troost.Als de moslims aan de macht komen,haar geloofsgenoten,worden al de lgbtq-vrt-ers op straat de keel over gesneden,anders zal het apenpokken-virus het wel doen,er is nog hoop voor de conservatieve blanke pintjesdrinkende MAN.

  7. Ik heb totaal niets tegen homo’s, lesbo’s of alle varianten die er tegenwoordig zijn. Ik heb wel iets tegen het feit dat die dan op straat gaan paraderen in wel heel erg aanstootgevende kledij, of misschien liever, het gebrek aan kledij. Als een hetero zo rondloopt wordt hij site presto opgepakt wegens zedenschennis! Ik wil niet dat dit idee bij onze kinderen wordt ingeplant als zijnde het nieuwe normaal, want dat is het niet en zal het ook nooit worden!

  8. Wat een dom en arrogant kieken is die Paola. Die Pride gaat ook niet over de idealen van haar elitaire partijtje Groen, idealen die ze trouwens allemaal aan het inslikken zijn de laatste tijd met bochten allerhande. Haar uitval is wansmakelijk, respectloos en beneden alle peil. Maar dat zijn we intussen al gewoon van de linkse intoleranten.

  9. Zou Pride dan eerder gaan over het politiek-correct misverstand dat de endeldarm immers verkeerdelijk geacht wordt onderdeel te zijn van het voortplantingssysteem terwijl het biologisch gezien vast en zeker een element is van het spijsverteringssysteem.

  10. Minstens de perceptie wordt gecreëerd dat Pride zou gaan over misprijzen t.o.v. hetero’s door holebi-betrekkingen tot norm voor iedereen te promoten. Wij, hetero’s promoten onze hetero-ingesteldheid toch ook niet ! Wij hebben ook onze trots (pride) over ons hetero zijn, awel dan !

  11. ik zag koen crucke en david davidse in het park,zijn vader draait zich om in het graf,ze steken hun lul in iemands schijthol,tot daar aan toe,maar laat ons aub gerust met al die gender en lgbtqqx-vrt waanzin.Waarom zien we almaci niet op zo’n pride,zij is toch voorstander van zo’n bewegingen of is ze bang om moslim stemmetjes te verliezen.Ze moet niet bang zijn ,ik zag gisteren aan de Nekker een grote zwerm pinguins,grote en kleine en het was een zeer grote groep,zwart gekleed en voortschuifelend,haar zitje is verzekerd.Maar wie geeft al die pinguins visjes?

  12. De regenboog, gekaapt door de lgbtqi+ overtuiging is intussen geînstitutionaliseerd in de wegcode
    https://wegenenverkeer.be/zebrapaden.
    Deze exclusiviteit is serieuze discriminatie van de meerderheid in Vlaanderen.
    Het wordt tijd dat andere overtuigingen ook dat voorrecht opeisen.
    Bijvoorbeeld een zebrapad met geïntegreerd kruis , of het symbool voor gelijk welke andere overtuiging.

    Hoelang geleden moesten alle kruisbeelden uit de openbare gebouwen?
    Hoelang wordt er al gelobbyd om hoofddoeken in openbare functies toe te laten?

Plaats een reactie

Delen