Dermine (foto: Belga)

Uncategorized

Dermine (PS) over belasting op privéjets: “Hebben dit soort symboolmaatregelen nodig, maar compleet verbod is beter”

Wannes Neukermans

Staatssecretaris van Relance Thomas Dermine (PS) en zijn partij hebben enkele voorstellen gedaan die de energiefacturen zouden kunnen doen dalen, maar tegelijk ook goed zijn voor het milieu. Volgens hem moeten er vooral meer middelen naar energiemaatregelen gaan.

De PS wil aan de start van het nieuwe politieke jaar verder inzetten op koopkrachtmaatregelen. Dermine pleit voor steunmaatregelen voor iedereen die minder dan 2.200 euro netto verdient. Een verlaging van de accijnzen op brandstof komt er evenwel niet. “Dat is te duur voor de overheid: meer dan acht miljoen euro per dag.”

“We moeten maatregelen nemen om te voldoen aan onze plicht, namelijk het helpen van de hele bevolking”, vindt staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS). Zijn partij heeft enkele energiemaatregelen voorgesteld aan de andere Vivaldipartijen. “Landen zoals Spanje en Portugal besteden 3 tot 3,5 procent van hun BBP aan energiemaatregelen”, aldus Dermine. “België zit rond de 1,5 procent van het BBP, lager dan het Europese gemiddelde.”

Dermine vindt het jammer dat er deze zomer zo veel controverse was rond de belasting op privéjets. “We hebben dit soort symboolmaatregelen nodig, maar een belasting heeft geen zin”, aldus de staatssecretaris. Wie het zich kan veroorloven, zal een privéjet heus niet op de grond laten staan door die belasting van 3.000 euro. “We moeten privéjets verbieden. In één vlucht stoten ze het equivalent uit van 5 jaar uitstoot van één gemiddelde mens. Al moeten er wel enkele uitzonderingen kunnen zijn op dat verbod”, besluit Dermine.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/02/thomas-dermine-ps-neen-we-betalen-niet-te-veel-belastingen-in-belgie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “Dermine (PS) over belasting op privéjets: “Hebben dit soort symboolmaatregelen nodig, maar compleet verbod is beter””

  1. Mag ik mijnheer Dermine er even beleefd op wijzen dat de IS terroristen weduwen en hun kinderen met een privéjet werden overgevlogen die door onze Belgische (k)luchtmacht wordt geleased ,omdat het leger al jaren door o.a. de PS op droog zaad wordt gezet en er geen geld is om nieuwe toestellen aan te kopen! Dus alvorens lulkoek te verkondigen dat hij zich eerst even informeert bij zijn partijgenote De Donder!Tot slot nog dit, het ligt er vingerdik op dat men de luchthaven van Deurne in het vizier neemt waar ondermeer Antwerp Flying Group een thuisbasis heeft en zij op Europees vlak een grote speler zijn inzake privejets! Hopelijk horen ze in Brussel zijn boodschap want de Europese Commissie verhoogde onlangs de budgetten om meer privejets te kunnen gebruiken!Herinneren we ons het gebruik van een privéjet door Ursula von der Leyen om een afstand van 50 km???? te overbruggen tussen Wenen en Bratislava!Sinds 2019 vloog ze van de 34 officiële verplaatsingen 18 maal met een privéjet!

  2. Wij besteden x procent aan Wallonië-maatregelen.

    Op is op.

    Dus geen steun, geen extra pensioen, geen nieuwe scholen, geen nieuwe treinen, …. Enkel gedeelde staatsschuld.
    Welk een goede investering.

    Wat uw vliegers betreft, dat is naaien aan de achterkant, iplv te anticiperen.

  3. De uitzonderingen op het verbod van vluchten met privéjets zijn het gebruik ervan voor ‘essentiële’ verplaatsingen door milieu-activisten. Dacht je nu echt dat de Groenen in eigen (vegan)vlees zouden snijden?

  4. Een prachtige symbool- én doeltreffende maatregel zou zijn, de exuberante verloning, pensioenen, cumul van politici en hun overbetaalde en overbezette kabinetten drastisch te verminderen.

Plaats een reactie

Delen